You are here

Nominera en stad till URBACT Good Practice-priset!

22 March 2017

URBACT uppmanar städer över hela EU att ansöka om att bli en URBACT Good Practic-stad innan utlysningen stänger 31 mars 2017. Priset uppmärksammar städer som arbetat väl med integrerad hållbar stadsutveckling. Genom att uppmärksamma städernas arbete kan goda exempel på integrerad hållbar stadsutveckling återanvändas av andta städer. Ansökningsprocessen är relativt enkel och tar några timmar att färdigställa online.

 

"Det här priset är för Europeiska städer som kan dela enkla lösningar som verklingen fungerar- och enkelt kan överföras till andra städer", säger Adele Bucella, URBACT-sekretariatet. "Vi letar efter små urbana initiativ som har stor påverkan. Det kan vara allt från pop-up-kontor till integreation genom skolor. Vi är säkra på att det finns många bra exempel gömda i många städer, nu är det dags för dem att glänsa!".

URBACT välkomnar förslag från alal som känner till ett bra, men enkelt initiativ som verkligen kan hjälpa till. För att nominera din stad eller ort till priset URBACT Good Practice-stad, skicka ett meddelande till @URBACT via Twitter eller genom att använda hashtagen #URBACT_GP

Städer som blir utsedda till en URBACT Good Practices-stad får följande stöd:

  • Städerna kommer att visas upp som ett gott exempel för flera olika publiker intresserade av integrerad hållbar stadsutveckling.
  • PR-aktiviteter så som publikationer, en dedikerad hemsida, möjligheter att presentera sitta arbete på nationell nivå t.ex. genom den nationella kontaktpunkten för Sverige
  • Att städerna bli ambassadörer för integrerad hållbar stadsutveckling under URBACT-events och kapacitetsbyggande seminarier inklusive aktiviteter relaterade till EUs Urbana agenda genom videos och andra visuella kommunikationssätt.

URBACT Good Practice Cities erbjuds också möjligheterna att:

  • Dela sina erfarenheter inom ramen för överföringsnätverk. Det innebär att t.ex. leda och guida andra i förståelsen, anpassningen och återanvändningen av goda exempel.
  • Att utveckla och förfina sina egna metoder genom peer reviews och genom hjälp av en URBACT-expert.

Se mer om vad ett gott exempel för hållbar stadsutveckling kan vara

Länkar:
Mer information om utlysningen finns på URBACTs hemsida
Ansökningsplattformen finns HÄR
Ansökningsblanketten i ​PDF-format finns HÄR
Vid frågor kontakta URBACT-sekretariatet via mail: ​goodpracticecall@urbact.eu
​​