You are here

Plattformsdagar för hållbar stadsutveckling 6-7 december 2017

16 November 2017

Plattformsdagarna för hållbar stadsutveckling sker i Göteborg 6-7 december 2017. Det övergripande temat för dagarna är Ny politik för levande städer – hur vill du bidra? URBACT kommer vara med under dagarna och berätta mer om vilka möjligheter och goda exempel som finns i programmet.

Regeringen formulerar just nu en ny politik för arkitektur, form och design och hållbara livsmiljöer. Framtiden ställer nya krav på våra städer. Nu när det byggs så mycket i Sverige har vi chansen att ställa om till mer klimatsmarta, attraktiva och robusta städer med människan i centrum.

 

Huvudtalare är:

  • Karolina Skog - miljöminister och ansvarig för stadsutvecklingsfrågor.
  • Monica von Schmalensee - arkitektfirman Whites avgående VD som numera är rådgivare i design- och samhällsbyggnadsfrågor och åt Londons borgmästare Sadiq Khan.
  • Moderator är Johan Wester, programledare, entreprenör och samhällsbyggare

Plattformen har utvecklat förra årets uppskattade kunskapsdialoger. Kunskapsdialogerna är förinspelade ljudfiler på ca 10 minuter och kommer från deltagande aktörer från hela landet från olika branscher, myndigheter och organisationer och som finns på plats och leder diskussionerna. Kunskapsdialogen är en kreativ workshopform där dialog och medskapande står i centrum. 

URBACT kommer anordna i en kunskapsdialog för att berätta mer om programmet och den pågående utlysningen för Överföringsnätverk. Umeå kommun kommer också vara med i dialogen för att berätta om utnämningen till URBACT Good Practice City för deras arbete med Det könade landskapet och deras projekt Freight Tails.

För mer information och anmälan klicka HÄR