You are here

URBACT City Festival u Tallinnu (EST) 4. i 5. listopada ove godine

02 May 2017

Sačuvajte datume i pridružite se URBACT gradovima na URBACT City Festivalu u Tallinnu 4. i 5. listopada ove godine. 

urbact_city_festival

Svake dvije godine URBACT City Festival Vas dočekuje s ciljem učenja i koncentracije znanja od strane 400 kolega na ovom polju.

Festival predstavlja gornju granicu urbanog razvoja te stvara poveznice s urbanim agendama u Europi diljem svijeta.

U 2017. godini Festival će biti i prilika za učenje od strane odabranih URBACT dobrih praksi te o pozivu za mreže za transfer, koji će u to vrijeme biti otvoren.

URBACT City Festival se temelji na ideji zajedničkog stvaranja, izgradnje kapaciteta i učenja od kolega te nudi programe koji se temelje na interaktivnim, izazovnim i inspirativnim sesijama.

 

URBACT CITY FESTIVAL RIGA 2015 - If (only) you were there

Sastanimo se u Tallinnovoj kreativnom gradu: Telliskivi!

Nakon Rige 2015. godine, URBACT City Festival seli u drugi glavni grad na Baltiku: Tallinn.

To će biti odlična prilika za otkrivanje jedne od najuzbudljivijih gradskih četvrti u Europi: Telliskivi

Foto: Telliskivi kreativan grad

telliskivi_outdoor_urbact_city_festival

Telliskivi kreativan grad nalazi se na starom industrijskom području, u mjesnom odboru Kalamaja. Prve industrijske zgrade na ulicama Telliskivija izgrađene su 1869. godine kada su osnovane baltičke željezničke tvornice. Industrija je uskoro narasla osnažena brzim razvojem susjedstva. Telliskivi kreativan grad osnovan je 140 godina kasnije, 2009. godine. Sada se razvio u najveću sabirnicu kreativnog gospodarstva u Estoniji.

Foto: Telliskivi kreativan grad

telliskivi_outdoor_and_map

Susjedstvo se prostire na 25000m2 i sastoji se od 10 zgrada uz željezničku prugu iz starog grada.

Predstavljaju se kao nezavisna poslovna sabirnica, potpuno temeljena na privatnom vlasništvu, gdje su zakupci u potpunosti odgovorni za kreiranje svojih prostora. Trenutno je tamo više od 200 poduzeća, kompanija i udruga koje djeluju na tom području.

Također, to je i lokacija za provođenje slobodnog vremena: osim ureda tamo možete pronaći atelje, studije, radionice, prostor za probe, trgovine i klubove, trgovinu biciklima, tvornicu kruha, print studio, dvoranu za koncerte, kazališnu pozornicu, nekoliko kafića, galerija, barova i restorana. Isto tako, tamo se nalazi vrtić, salon za masažu i studio za jogu.  

Otvoren prostor – Vaba Lava: glavna lokacija za URBACT City Festival

Glavna lokacija za URBACT City Festival bit će Vaba Lava kazališni centar. 

Photo: Vaba Laba, Foto Aron Urb

vabalava

Vaba Lava nalazi se u prostoru bivše metalske radionice koja je prenamijenjena u jednostavnu i elegantnu lokaciju od metala, stakla i betona, od strane arhitekata iz tvrtke Allianss Arhitektid OÜ

Zaklada Vaba Lava osnovana je u svibnju 2011. godine s dva cilja: pružanje prilika za osnivanje i podizanje nezavisnih kompanija u Estoniji te promocija međunarodne suradnje kroz organizaciju zajedničkih projekata, proizvodnje, radionica i seminara.

Vaba Lava nastala je iz javno-privatnog partnerstva. Jedna je od prvih primjere javno-privatnih partnerstava u Estoniji za kulturnu lokaciju. Estonsko Ministarstvo kulture osigurava podršku za aktivnosti te pokriva 70% troškova najma dok Estonska zaklada za kulturne donacije financira program.

Dovoljno za uvjeriti Vas da stavite ove datume u svoj kalendar? Osigurajte 4. i 5. listopada ove godine za uzbudljiv URBACT City Festival. Program je trenutno u nastajanju.

Potrebno Vam je još malo uvjeravanja? Pogledajte fotografije URBACT City Festivala iz 2015. godine u Rigi i sigurno ćemo Vas nagovoriti na dolazak, učenje i razmjenu znanja s nama u listopadu u Tallinnu.