You are here

URBACT Hrvatska

URBACT III je program međuregionalne suradnje koji se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) unutar cilja Europske teritorijalne suradnje. Cilj programa je razmjena znanja i izgradnja kapaciteta europskih gradova (i općina) koji izrađuju ili provode integrirane strategije i akcijske planove održivog urbanog razvoja.
Nacionalna URBACT točka
Ulogu nacionalne URBACT točke obavlja Udruga gradova u RH koja okuplja 121 hrvatski grad.
Marko
Ercegović
Ministarstvo nadležno za URBACT
Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja
Anka
Javora
Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja
Sandra
Momčilović
Hrvatski gradovi u URBACT programu
Ulaskom Republike Hrvatske u članstvo Europske unije, gradovima su se otvorile nove mogućnosti za transnacionalno umrežavanje te financiranje razvojnih aktivnosti. Jedna od takvih mogućnosti je program URBACT u kojem sudjeluje čak 10 hrvatskih gradova (7,81% svih domaćih urbanih sredina). U nastavku članka pročitajte koji su to gradovi i čime će se baviti u okviru novouspostavljenih mreža.
Objavljen URBACT-ov poziv za dostavu primjera dobre prakse!
Do 31.3.2017. otvoren je URBACT-ov poziv za prijavu primjera dobrih praksi iz područja integriranog održivog urbanog razvoja.
procurement_importance-head.png

Article

Važnost javne nabave za gradska gospodarstva

U ovom se članku proučava zašto se javna nabava sve više smatra načinom rješavanja nekih gospodarskih, socijalnih i ekoloških pitanja s kojima su...
Događaji
M T W T F S S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28