You are here

URBACT Magyarországon

A 2002 óta működő URBACT Program – amely az első európai területi együttműködési program – a fenntartható városfejlesztés érdekében megvalósuló tapasztalatcserét és tanulást támogatja. A program felhívására létrejövő európai városhálózatok tagjai egy-egy közösen választott problématerületre fókuszálva dolgozzák ki akciótervüket a helyi társadalmi szereplők bevonásával. Ehhez külső szakértői segítséget kapnak, a közös eseményeken keresztül pedig egymástól is tanulnak. A program fontos prioritása és tevékenysége az így létrejövő tudás és tapasztalat megosztása.
Nemzeti URBACT Pont
Az URBACT program tájékoztatási feladatait Magyarországon a Lechner Tudásközpont látja el.
Mariann
Major Vén
Miniszterelnökség
Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság Területrendezési és Településügyi Főosztály
Tamás
Dömötör
Creative Spirits – megvalósítási városhálózat Újbuda vezetésével
Az URBACT program új, megvalósítási projektekre vonatkozó felhívására Magyarországról két önkormányzat jelentkezett: Nagykálló és Újbuda. Újbuda vezető partnerként vállalta fel a Creative Spirits elnevezésű megvalósítási hálózatot.
Facilitáció és részvételi tervezés minitréning - összefoglaló
2016. december 15-én megtartottuk a hazai URBACT városok partnertalálkozóját. A jelenleg futó projektek ismertetése után a közösségi tervezés gyakorlatát segítendő a résztvevők egy facilitációs minitréningen vettek részt.
SmartImpact projekttalálkozó Miskolcon
Miskolc adott helyszínt a Manchester város által vezetett SmartImpact projekt harmadik találkozójának, amely részint a vállalt projekttevékenységek megvalósulását – a tapasztalatcserét és az integrált akciótervek elkészülését – segítette, részint pedig a szervezetfejlesztés témában mélyítette a résztvevők ismereteit.

Digitális demokrácia a Twitteren túl

Az amerikai elnökválasztás eredménye sokunkat meglepett, főleg, mert nem tapasztaltuk az új elnök elsöprő támogatását a kommunikációs csatornáinkon...
Események
Events
M T W T F S S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31