You are here

URBACT Magyarországon

A 2002 óta működő URBACT Program – amely az első európai területi együttműködési program – a fenntartható városfejlesztés érdekében megvalósuló tapasztalatcserét és tanulást támogatja. A program felhívására létrejövő európai városhálózatok tagjai egy-egy közösen választott problématerületre fókuszálva dolgozzák ki akciótervüket a helyi társadalmi szereplők bevonásával. Ehhez külső szakértői segítséget kapnak, a közös eseményeken keresztül pedig egymástól is tanulnak. A program fontos prioritása és tevékenysége az így létrejövő tudás és tapasztalat megosztása.

Nemzeti URBACT Pont
Az URBACT program tájékoztatási feladatait Magyarországon a Lechner Tudásközpont látja el.
Mariann
Major Vén
Miniszterelnökség
Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság Területrendezési és Településügyi Főosztály
Tamás
Dömötör
Városhálózatok magyar részvétellel

TechTown

A digital City Future - Adapt or Die

In Focus

Smart Specialisation at City Level

RE-Block

REviving high-rise Blocks for cohesive and green neighborhoods. The main objective addressed by RE-Block is to foster efficient regeneration of these...
Bartók Béla Boulevard – utcamenedzsment Budán
A Creative Spirits projekthez kapcsolódó Bartók Béla Boulevard név alatt futó civil utcamenedzsment kezdeményezésről kérdeztük a Kulturális 11 Egyesület menedzserét, Jáki Monikát.
Már több mint 700 résztvevő regisztrált a 2018-as lisszaboni URBACT Városfesztiválra
Azon városok számára, akik most csatlakoztak az URBACT-hoz, 2018. július 15-ig áll rendelkezésre a speciális, meghosszabbított regisztrációs időszak.
Változtatás tradícióval - Történelmi üzletek Lisszabonban
A „Történelmi üzletek” egy olyan önkormányzati program, amely azokat a boltokat díjazza és támogatja, amelyek történelmi és kulturális öröksége hozzájárul a város identitásához.

Bosznai Tibor, a kreatív nagykövet

Újbuda vezető partnerként vesz részt az URBACT hálózat Creative Spirits projektjében, amelynek célja a résztvevő partnerek közötti tapasztalatcsere,...
Események
Events
M T W T F S S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31