You are here

URBACT in Nederland

URBACT is al meer dan 10 jaar een Europees kennisuitwisselingsprogramma dat door de Europese Commissie wordt gefinancierd. Het programma richt zich op een duurzame geïntegreerde ontwikkeling van steden. Steden spelen immers een sleutelrol binnen de complexe veranderingen van onze samenleving.

Nationaal URBACT Punt
Platform31 is vanuit Nederland het Nationaal URBACT Punt. Voor vragen over de finance officer kan contact worden opgenomen met Hanjo Blom van RVO via hanjo.blom@rvo.nl
Platform31
Nederland
Suzanne
Bleijenberg
Frieda
Crooy
Ministerie verantwoordelijk voor URBACT
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Robert-Jan
Van Lotringen
Gerelateerde netwerken

OPENCities

Explore how cities can attract and retain migrant populations and what initiatives cities can employ to make themselves a popular choice with...

RE-Block

REviving high-rise Blocks for cohesive and green neighborhoods. The main objective addressed by RE-Block is to foster efficient regeneration of these...
URBACT City Festival in Lissabon op 13 -14 September 2018
Het URBACTCity Festival is het evenement van het jaar waar inmiddels veel oud deelnemers naar uitkijken. De inschrijving is inmiddels geopend !
URBACT III Call for Transfer Networks nu open!
Na de beslissing van het URBACT III Monitoring Committee is de oproep tot het indienen van voorstellen voor maximaal 25 Transfer Networks voor 2014-2020 nu open. Deadline voor aanmelden: 10 januari 2018.
Good Practice stad Groningen verwelkomt expats. Twee ervaringsdeskundigen aan het woord!
In dit artikel leggen ervaringsdeskundigen uit waarom Groningen de titel Good Practice Stad draagt.
URBACT’s Good Practices onthuld: ‘Inspirerende oplossingen voor betere steden’
Op zoek naar ideeën over het verbeteren van de luchtkwaliteit in een stad, het ondersteunen van plaatselijke banen of het betrekken van burgers bij de opvang van vluchtelingen? Scores van beproefde stadsoplossingen zijn online gepubliceerd door URBACT, het EU leer- en uitwisselingsprogramma voor geïntegreerde, duurzame stedelijke ontwikkeling.
Bijeenkomsy Freight TAILS in Maastricht
16 en 17 mei was NUP Nederland aanwezig bij de werksessies van het project Freight TAILS in Maastricht. Freight TAILS focust zich op de snelle toename van vrachtverkeer en de vraagstukken die hierbij komen kijken.
Bijeenkomsten
M T W T F S S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30