You are here

URBACT Slovenija

URBACT je program evropskega teritorialnega sodelovanja, katerega poslanstvo je spodbujati in podpirati trajnostni in celoviti urbani razvoj. Program sodi med instrumente evropske kohezijske politike, finančno ga podpirajo Evropski sklad za regionalni razvoj, države članice ter Norveška in Švica. Poslanstvo programa URBACT je mestom omogočiti, da skupaj razvijajo celostne rešitve za urbane izzive tako, da se povezujejo, delijo izkušnje in se iz njih učijo ter spoznavajo dobre prakse za izboljšanje urbanih politik.

Nacionalna točka URBACT
IPoP je nevladna, svetovalna in raziskovalna organizacija na področju trajnostnega urejanja prostora.
Petra
Očkerl
Marko
Peterlin
Ministrstvo, pristojno za URBACT
Ministrstvo za okolje in prostor
Tomaž
Miklavčič
Ministrstvo za okolje in prostor, Služba za finančne zadeve (prvostopenjska kontrola)
Nataša
Mravljak
Sorodna omrežja

LUMASEC

Land Use Management forSustainable European Cities

INTERACTIVE CITIES

Digital, social media and user-generated content improving urban governance

UNIC

A strong tradition in the ceramics industry and for two years they shared their experiences and developed local policies adapted to this changing...
Prebujanje spečega velikana 12/04/2018
Mestna občina Maribor s partnerji vljudno vabi na kulturno-gospodarski promocijski dogodek PREBUJANJE SPEČEGA VELIKANA ’KPD’.
200 evropskih mest bo predstavilo rezultate dvoletnega sodelovanja
V naslednjih mesecih bodo delo zaključila URBACT akcijska omrežja. Na zaključnih konferencah, na katere so vabljeni vsi, ki jih zanimajo mesta, urbani razvoj in oblikovanje celostnih lokalnih politik, predstavila akcijske načrte in v dveh letih intenzivnega sodelovanja razvite rešitve.
Zakaj sploh prenavljati mestna središča?
V San Dona Di Piave se je prejšnji teden na zadnjem sestanku URBACT omrežja CityCentreDoctor srečalo vseh deset partnerskih mest. Med sodelujočimi so bili tudi predstavniki slovenskega partnerja, Občine Idrija.
Kako izkoristiti potencial javnega naročanja za lokalni razvoj
Javno naročanje je postopek, ki ga občine in druge institucije uporabljajo za nakup blaga in storitev in ki se je po dosedanji praksi izvajal predvsem na podlagi cene. To pomeni, da je bila izbrana ponudba z najcenejšim produktom ali storitvijo, kar pa ne zagotavlja niti kakovosti niti učinkovitosti izbrane ponudbe.
Mesta mestom #2: Oživljanje mesta z začasnimi trgovinami
Z razmahom trgovinskih in nakupovalnih centrov na mestnih obrobjih so nakupovalne ulice v mestih povečini opustele. Le redka mala in srednje velika evropska mesta so jih uspela obdržati pri življenju. V Antwerpnu so se oživljanja nakupovalne ulice lotili s programom podpore za mlade podjetnike.
Znanih je 25 prenosnih omrežij
Nadzorni odbor programa URBACT je 4. aprila 2018 potrdil 25 prenosnih omrežij, ki združujejo 75 evropskih mest.

News

Trdoživa soseska

Rotterdam je eno najpomembnejših pristaniških mest v Evropi in pristanišče je v njegovi zgodovini predstavljalo veliko število delovnih mest. Zaradi...

News

Znanih je 25 prenosnih omrežij

Nadzorni odbor programa URBACT je 4. aprila 2018 potrdil 25 prenosnih omrežij, ki združujejo 75 evropskih mest.
Dogodki
Events
M T W T F S S
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30