You are here

5. Europska konferencija o održivim planovima urbane mobilnosti (SUMP)

Edited on

30 January 2018
Read time: 1 minute

Otvorene su prijave za sudjelovanje na konferenciji o SUMP-ovima koju organizira Europska komisija u Nikoziji (Cipar) od 14 do 15. svibnja ove godine.

sump

To je vodeći godišnji događaj u Europi koji je namijenjen svima onima koji su uključeni u izradu i provedbu održivih planova urbane mobilnosti. Konferencija će poslužiti donositeljima javnih politika i akademicima kao forum za umrežavanje, razmjenu ideja i raspravu o ključnim problemima današnje urbane mobilnosti. Sudjelovanje na konferenciji se ne naplaćuje.

U skladu s odlukom EK da 2018. godinu odrede za promicanje multimodalnost, tema ovogodišnje konferencije je upravo  multimodalnost, s fokusom na integraciju različitih oblika transporta i kombiniranje rješenja za putnike i terete u gradovima i regijama.

Konferenciju sufinanciraju Europska komisija, grad Nikozija te Ministarstvo prometa, komunikacije i radova Republike Cipar. Potvrđeno je sudjelovanje predstavnica EK-a za promet Violete Bulc, koja će  pozdraviti okupljene sudionike na početku konferencije.

Predstavnici lokalnih i regionalnih vlasti, donosioci javnih politika, planeri gradskog prometa, akademici i ostali profesionalci posebno se pozivaju na sudjelovanje u radu konferencije.
Ovogodišnja konferencija održat će se u gradu koji nudi jedinstvenu mješavinu povijesti i suvremenog načina života. Raznolika gradska arhitektura Nikozije obuhvaća različite stilove i ere, grčku, rimsku, bizantsku, venecijansku te otomansku, koje utječu na živost današnjeg gradskog života. Prošlogodišnja konferencija održana je u Dubrovniku i okupila je oko 450 sudionika.

Zainteresirani mogu registrirati svoje sudjelovanje online, preko vanjske poveznice, a novosti o programu konferencije možete pratiti na službenim stranicama konferencije.
Ako biste željeli prezentirati primjer dobre prakse iz svog grada ili regije, slobodno kontaktirajte g. Ralfa Tinga putem e-maila rtinga@polisnetwork.eu .