You are here

Bijeenkomst Freight TAILS in Maastricht

Edited on

22 June 2017

16 en 17 mei was NUP Nederland aanwezig bij de werksessies van het project Freight TAILS in Maastricht. Freight TAILS focust zich op de snelle toename van vrachtverkeer en de vraagstukken die hierbij komen kijken. 

Vrachtverkeer heeft doorgaans een negatieve invloed op de stad. Ze zijn milieubelastend, lawaaierig en nemen veel ruimte in. Tijdens de tweedaagse in Maastricht is het stedennetwerk over deze problematiek in gesprek gegaan. Het was een zeer inspirerende en voornamelijk praktische bijeenkomst waar tien EU-Steden gezamenlijk werken aan de vragen van duurzame mobiliteit en bevoorrading van steden.. Onder begeleiding van het projectbureau ‘Maastricht Bereikbaar’ hebben ze kennis kunnen maken met de oplossingen en pilots die deze stad aan het implementeren is.

 

Tijdens de werksessies werden er concrete vraagstukken bediscussieerd samen met onafhankelijke deskundigen uit het URBACT netwerk. De steden kunnen op deze manier van elkaar leren en daarmee tot nieuwe inzichten komen voor de oplossing van eigen vraagstukken. Het was mooi om te zien hoe professionals uit deze tien gemeenten, met hun verschillenden achtergronden en geschiedenis, aan een gezamenlijk onderwerp kunnen werken om de gewenste resultaten te behalen. Lang leven Europa! Het project loopt tot mei 2018. De deelnemende gemeenten zijn: Suceava, Split, Umea, Gdynia, London,La Rochelle, Tallinn, Brussel, Parma en onze eigen Maastricht.

Heeft u al uw evenement doorgegeven aan NUP Nederland? Dit kan door een mail te sturen naar URBACT@platform31.nl.