You are here

Ce este e-Universitatea URBACT?

Edited on

11 September 2020
Read time: 4 minutes

Suntem oficial la mai puțin de o săptămână distanță de începutul acestui eveniment important de consolidare a capacității!

Pe măsură ce ne apropiem de marea deschidere, marți, 15 septembrie, așteptările cresc și echipa URBACT abia așteaptă să se întâlnească cu toate cele 500 de persoane din toată Europa care s-au înscris la eveniment. Dar, în primul rând, despre ce este această e-Universitate?

Unul dintre principiile de bază ale URBACT - alături de participare - este conceptul de integrare. Pentru a găsi răspunsuri la provocările urbane și pentru a evita crearea de noi probleme locale, o abordare integrată ia în considerare diferite dimensiuni. Aceasta include echilibrul teritorial, colaborarea orizontală (între diferite departamente dintr-o municipalitate și sectoare) și, în cele din urmă, cooperarea verticală.


Când vorbește despre dimensiunea verticală, URBACT încurajează dialogul și interacțiunea activă între toate nivelurile autorităților publice și actorii locali. Pentru a profita la maximum de cooperarea dintre toți actorii, este fundamental să ai un spațiu sigur pentru schimb. Mai mult, este important ca toți oamenii implicați să vorbească „aceeași limbă”.


Nu este o surpriză faptul că părțile interesate locale - care ar putea proveni din cele mai diverse medii - pot beneficia de sprijin practic înainte de a începe această călătorie. Introducerea lor cu exerciții practice și furnizarea acestora cu instrumentele corespunzătoare va transforma comunitățile locale în actori puternici ai schimbării. Aici intervine e-Universitatea URBACT.

CE?

Acest eveniment online constă dintr-o serie de 8 ateliere, care vor parcurge ciclul de planificare a acțiunilor și vor analiza diferite instrumente care vor ajuta orașele beneficiare să își îmbunătățească abilitățile.

CAND?

Fiecare atelier va avea loc marți sau joi dimineața, în perioada 15 septembrie - 8 octombrie.

CINE?

Universitatea online este concepută exclusiv pentru membrii grupurilor locale URBACT din Rețelele actuale de Planificare a Acțiunii, care vor fi responsabili pentru formularea Planurilor Locale de Acțiune Integrate.

INTERESAȚI DE CONȚINUTUL ACESTUI EVENIMENT?

Chiar dacă nu veți participa la Universitatea online, sunteți bineveniți să accesați orice material care provine de la ea! Odată cu desfășurarea atelierelor, toate înregistrările și conținutul aferent vor fi puse la dispoziție prin intermediul platformei URBACT e-University. Instrumentele folosite vor fi, de asemenea, la îndemâna dvs. prin URBACT Toolbox, care va fi online în zilele următoare.