You are here

Najava konferencije ''Merging the Split: Converting Spaces into Places'' (Split, 25.-26. travnja 2019.)

Edited on

02 January 2019
Read time: 1 minute

U organizaciji Udruge gradova u RH, Grada Splita i partnera (program URBACT, udruga Teserakt, projekt Step-Up, tvrtka Competent d.o.o.) u Splitu će krajem travnja biti održana međunarodna konferencija o integriranom urbanom razvoju i placemakingu (metodama stvaranja i održavanja javnih prostora). Konferencija je namijenjena stručnoj javnosti, lokalnim dužnosnicima te službenicima zaposlenima u gradovima koji se bave temama urbanizma, građanske participacije, javnih prostora te gradske mobilnosti.

Tijekom dva dana konferencije sudionici će moći poslušati paneliste iz 10-tak zemalja (Austrija, Irska, Italija, Mađarska, Nizozemska, Poljska, Portugal, Slovenija, Španjolska, Srbija i Hrvatska), sudjelovati u interaktivnim tematskim sesijama i terenskim radionicama (u Splitu, Solinu, Šibeniku i Zadru), s ciljem prijenosa znanja, iskustva i svijesti o metodologiji i primjerima dobrih praksi upravljanja gradova i očuvanju javnih prostora kao vrijednog i nužnog preduvjeta za kvalitetan gradski život.

Teme koje će se obrađivati na konferenciji uključuju:  održivi i integrirani urbani razvoj, sudjelovanje javnosti u stvaranju javnog prostora, gradovi post-turizma, transformacije urbanih područja, urbana mobilnost, participativno budžetiranje, djeca, mladi i obrazovanje u gradovima te atraktivnost života u malim i srednjim gradovima.

Više informacija o logistici i programu stižu uskoro – zasad zabilježite 25. i 26. travnja u svoje kalendare i planirajte put u Split!

Za eventualne upite obratite se koordinatoru konferencije Marku Ercegoviću (marko@udruga-gradova.hr).