You are here

Ogljično nevtralni URBACT festival junija 2022 v Parizu

Edited on

12 January 2022
Read time: 1 minute

URBACT festival 2022 bo potekal v Pantinu v pariški metropolitanski regiji 14., 15. in 16. junija 2022.

Po spletni različici festivala v letu 2021 sekretariat navdušeno načrtuje dogodek v živo v upanju, da bo epidemiološka situacija to dopuščala.

Dogodek bo potekal pod okriljem francoskega predsedovanja Svetu Evropske unije in bo potekal v Pantinu v pariški metropolitanski regiji.

Glavno prizorišče bo La Cité Fertile. Gre za eno največjih okoljsko odgovornih območij v Parizu, namenjenih preživljanju prostega časa ter družabnemu in družbenemu življenju. Cilj La Cité Fertile, ki se nahaja na nekdanjem železniškem zemljišču, je povezovati ljudi in vzpostaviti ekosistem, namenjen ekološkemu prehodu.

Prizorišče bo pomembno prispevalo k ogljični nevtralnosti, ki je izziv tokratnega festivala. Uporaba okoljsko usmerjenega prizorišča, ki ga poganja obnovljiva energija, lokalna, sezonska in rastlinska hrana, zbiranje in kompostiranje odpadkov ter ogljična izravnava potovanj udeležencev in preostalega ogljičnega odtisa so nekateri od ukrepov, ki bodo zagotovili ogljično nevtralnost dogodka. In služili kot zgled prihodnjim dogodkom in praksam v programu URBACT.

Razlogov za praznovanje je veliko: začetek programa URBACT IV, dosežki akcijskih omrežij, ponovno srečanje v živo ter še več presenečenj in zabave.

Prijave se bodo odprle v naslednjih mesecih. Spremljajte naša družabna omrežja in se prijavite na naše novice!