You are here

Open Calls voor URBACT Action-Planning Networks 7 januari 2019

17 October 2018

Transnationale uitwisselings- en leernetwerken zijn één van de kernactiviteiten van het URBACT-programma. Ze zijn erop gericht om Europese steden te ondersteunen bij het ontwerpen en implementeren van duurzaam geïntegreerd stedelijk beleid. Steden kunnen afhankelijk van de lokale situatie en behoeften deelnemen aan URBACT door vóór de gestelde deadline hun voorstel in te dienen.

 

 

 

 

 

Zie onze beknopte uitleg 'URBACT in het kort' om antwoord te krijgen op de meest voor de hand liggende vragen van URBACT.

URBACT werkt met drie verschillende soorten netwerken:

  • Action Planning Networks: ondersteuning van steden bij het aangaan van een beleidsuitdaging door het opstellen van een geïntegreerd actieplan.
  • Implementation Networks: ondersteuning van steden bij de implementatie van een bestaande en geïntegreerde stedelijke strategie of actieplan.
  • Transfer Networks: ondersteuning van steden bij het aanpassen en hergebruiken van een Good Practice om hun stedelijk beleid te verbeteren.

Deze URBACT Networks komen tot stand via competitieve calls, die steden oproepen om een voorstel te ontwikkelen en deze in te dienen. Voor de periode van 2014-2020 worden meerdere calls gepubliceerd voor de drie verschillende URBACT Networks.

7 januari 2019 is de eerstvolgende call voor het opzetten van Action-Planning Networks. Sommige steden zoeken nu al (lead) partners! Hou de URBACT website in de gaten voor de laatste informatie over de aankomende call.
 

Bent u benieuwd naar de ontwikkeling van eerdere calls? Hieronder ziet u de calls die reeds hebben plaatsgevonden en inmiddels zijn gesloten:

Voor meer informatie over URBACT kunt u de Nederlandse URBACT website in de gaten houden of u kunt voor algemene vragen contact opnemen met Frieda Crooy, Projectleider Europa: frieda.crooy@platform31.nl