You are here

Pirej (GR), Ujbuda (HU) i Udine (IT) traže partnere za URBACT-ove mreže za transfer

Edited on

30 November 2017
Read time: 1 minute

U sklopu aktualnog URBACT-ovog poziva za transferne mreže, nagrađeni gradovi dobrih praksi imaju priliku aplicirati na taj poziv, u suradnji s još dva grada iz drugih zemalja. Tri takva grada su i Pirej iz Grčke, Ujbuda (Budimpešta) iz Mađarske te Udine iz Italije.

urbact

Pirej je nositelj dobre prakse pod nazivom “Plavi rast“, odnosno “Promocija poduzetništva i inovacija u pomorskom gospodarstvu“. Cilj je povezivanje tradicionalnih gospodarskih aktivnosti u pomorskom gospodarstvu s inovativnim poslovnim idejama.

Više o praksi saznajte na http://urbact.eu/promoting-entrepreunership-and-innovation-maritime-economy, a ako ste zainteresirani za sudjelovanje, pošaljite ispunjeni FileAplikacijski obrazac na dpkantharou@gmail.com. Pirej posebno traži gradova iz manje razvijenih regija, a prema klasifikaciji cijela Hrvatska spada u tu kategoriju.
PDF iconDopis
PDF iconKoncept
FileAplikacijski obrazac

Praksa Ujbude odnosi se na poticanje rasprave među lokalnim stanovništvom s ciljem skretanja pažnje na zgrade, njihovu arhitekturnu vrijednost i povijest. Naziv prakse je “Vikend otvorenih vrata“, a više o praksi možete saznati na http://urbact.eu/weekend-open-houses
Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u ovoj mreži, ispunite priloženi upitnik te ga pošaljite na e-mail adresu szigeti.ferenc@hbhe.hu, što je prije moguće.
FileUpitnik - Ujbuda

Partnere traži i talijanski Grad Udine, nositelj prakse “Razigrana paradigma“. Praksa pokriva teme kao što su aktivno starenje stanovništva, klimatske promjene i energetska učinkovitost. Politički elementi odozgo nisu dovoljni, tako da Udine provodi paradigmu koja potiče sudjelovanje i igranje za pokretanje odgovornih promjena.
Više informacija o praksi, kao i kontakte, možete pronaći na http://urbact.eu/playful-paradigm