You are here

Pridružite se: Družabna omrežja in urbani razvoj v Trstu 17/12/2018

Edited on

05 December 2018
Read time: 1 minute

Nacionalne URBACT točke iz Italije, Hrvaške in Slovenije vabijo na usposabljanje

Nacionalna točka URBACT za Italijo v sodelovanju z Regijo Furlanija - Julijska krajina ter nacionalnima točkama za Hrvaško in Slovenijo organizira usposabljanje o družabnih omrežjih in IKT tehnologijah kot instrumentih za urbani razvoj in skupnostno upravljanje mest.

Uporaba družabnih omrežjih in digitalnih orodij pomaga lokalnim uprava pri učinkovitejšemu komuniciranju strategij urbanega razvoja z občani ter tako spodbuja transparentnost in sodelovanje javnosti pri oblikovanju in izvajanju politik.

V Trstu se 17. decembra 2018 obeta zanimivo mednarodno usposabljanje, posvečeno ozaveščanju in izmenjavi znanja o uporabi družabnih omrežij in informacijsko-komunikacijskih tehnologij v mestih.

Dogodka se bodo udeležili strokovnjaki, ki se v okviru programa URBACT ukvarjajo s povezavami med družabnimi omrežji, digitalnimi orodji in urbanim razvojem, svoje izkušnje pa bodo predstavili tudi zaposleni v mestnih in občinskih upravah iz Italije, Hrvaške in Slovenije. Sledjo bosta zastopali predstavnici Ljubljane in Kočevja. Več v programu.

Usposabljenje je v prvi vrsti namenjeno predstavnikom občin in javnih podjetij, ki se ukvarjajo s komuniciranjem ali se pri svojem delu srečujejo z uporabo družabnih omrežij ter drugih komunikacijskih tehnologij in digitalnih orodij, da prisluhnejo dobrim praksam in delijo svoje izkušnje; organizatorji pa bodo veseli tudi vseh ostalih, ki se kakor koli ukvarjajo s komuniciranjem z občani, z mesti in urbanim razvojem ali jih tema preprosto zanima.

PROGRAM: PDF iconsocial_media_and_ict_17122018_agenda.pdf

Udeležba na usposabljanju je brezplačna. Dogodek bo potekal v angleščini. Prijave na tej povezavi.

Za udeležence iz Slovenije bo organiziran skupinski prevoz v Trst, vendar je število mest omejeno, zato se nam čim prej oglasite na petra.ockerl@ipop.si.