You are here

Prijavite se na URBACT-ove radionice tijekom Europskog tjedna regija i gradova!

Edited on

07 September 2021
Read time: 2 minutes

Ovogodišnje, 19. izdanje Europskog tjedna regija i gradova održat će se od 11. do 14. listopada 2021. u digitalnom, online formatu.

Tijekom ovog tjedna govornici URBACT -a predstavit će svoju praksu i znanje o tome kako se gradovi mogu nositi s različitim urbanim izazovima. Osim toga, predstavnik Tajništva URBACT-a prezentirati će nove značajke i mogućnosti gradova u okviru URBACT-a IV za razdoblje 2021.-2027.

Rezervirajte svoje mjesto za sljedeće sesije sada!

 

Digitalno za ljude - više je od tehnologije

13. listopada, 11:30 do 13:00 (šifra: 13WS21581) radionica koju vodi Tajništvo URBACT -a s Gradom Valencijom

Registrirajte se ovdje

Zanima vas što digitalna tranzicija znači za gradove i njihove građane? U tom slučaju pridružite se ovoj interaktivnoj sesiji kako biste istražili kako gradovi pomoći digitalne tranzicije mogu omogućiti razvoj i oporavak od COVID-19. Poslušajte iz gradova o čemu se radi i kako to izgleda u praksi. Bez obzira jeste li vrhunski pametni grad ili tek započinjete svoje digitalno putovanje, još uvijek možete naučiti lekcije koje su potrebne za poboljšanje ili početak digitalne tranzicije na gradskoj razini i kako to funkcionira u različitim kontekstima i područjima urbanih politika.

 

Mogućnosti suradnje i istraživanja s ESPON-om, Interact-om, Interreg Europe i URBACT-om 2021.-2027.

14. listopada, 9.30-11.00 (kod: 14WS21380) radionica koju suorganiziraju URBACT, Interact, Interreg Europe i ESPON

Registrirajte se ovdje

Kako se novi programi ESPON, Interact, Interreg Europe i URBACT spremaju za pokretanje, ova će vas radionica obavijestiti o tome kako će ti programi započeti u razdoblju 2021.-2027. Govornici će istaknuti svoj vremenski plan, svoje prve prioritete i akcije - kao i mjesto na kojem žele biti 2027. te kako će doprinijeti oporavku Europe. Sudionici sesije pomoći će oblikovati raspravu kroz svoja pitanja i komentare.

 

Inovacija za pravedne urbane tranzicije

14. listopada 2021., 11:30 - 13:00 (šifra: 14WS21406) radionica u organizaciji Urban Innovative Actions

Registrirajte se ovdje

U svjetlu plana oporavka od pandemije, EU je naglasila potrebu za održivim, zelenim oporavkom i važnost potpore najugroženijim ljudima na koje će posljedice klimatskih promjena i tranzicijske politike najviše utjecati. Ta je obveza zapisana u sloganu "Nikog ne ostavljamo iza sebe".

Uzimajući u obzir klimatske rizike, zajedno s njihovim društvenim posljedicama, projekti UIA-e pokazuju važnost testiranja novih rješenja za novi društveno-ekološki sporazum. U tom je kontekstu ključno donijeti praktične intervencije i rezultate koji bi mogli potaknuti i nadahnuti lokalne tranzicije u gradovima EU-a. Sesija će se stoga usredotočiti na praktična iskustva i upotrijebit će mrežne alate za prikupljanje doprinosa sudionika te će se pozabaviti sljedećim pitanjem: kako novi proračun EU -a može pomoći u otvaranju puta do pravednog i zelenog oporavka na gradskoj razini?

 

Ostanite povezani za ažuriranja na društvenim medijima @URBACT @Euinmyregion @EU_CoR i #EURegionsWeek