You are here

RU:RBAN ARE PROPRIA POVESTE DE TRANSFER: CUM SE REALIZEAZĂ GRĂDINILE URBANE

Edited on

23 July 2020
Read time: 2 minutes

Filosofia din spatele Rețelelor de Transfer URBACT este încorporată în numele său: transferul de bune practici al unui oraș către un grup de orașe care au identificat posibilitatea de a adopta (și de a adapta) astfel de bune practici și de a le face proprii. Toate în spiritul de a împărtăși cunoștințe și experiență cu scopul final de a îmbunătăți calitatea vieții, în fațetele sale multiple, în orașele noastre. Fiecare rețea de transfer ar trebui să producă o „poveste de transfer” care este, pe scurt, povestea modului în care bunele practici au fost transferate în alte orașe ale UE, care au fost provocările cu care se confruntă și oportunitățile apărute în proces.

Ei bine, toate acestea sunt foarte clare la nivelul UE, cu toții vorbim același „limbaj” - nu din punct de vedere lingvistic - în termeni de context administrativ și legislativ, împărtășim cunoștințe și experiență în „orașele-surori”.

Dar ce se întâmplă când un „outsider” solicită ajutor? Ce se întâmplă când orașul care cere sfaturi și sugestii se află pe un alt continent? Acesta a fost cazul RU: RBAN: orașul Barranquilla (Columbia) i-a contactat în martie, când pandemia Covid-19 a explodat literalmente în țara sud-americană. Primarul din Barranquilla a studiat activitățile rețelei și a văzut o posibilitate clară pentru cetățenii pe care îi reprezintă să înfrunte și să depășească criza economică derivată din situația de urgență pentru sănătate prin implementarea grădinilor urbane în orașul lor pentru a asigura furnizarea de hrană celor cei mai nevoiași, oferind cetățenilor posibilitatea de a lucra și de a-și asigura familiile. Deși un număr mare de locuitori ai orașului Barranquilla provin dintr-un mediu rural, nu le-a venit niciodată ideea de a înființa grădini urbane. După o serie de teleconferințe cu reprezentanți de la Barranquilla, echipa RU: RBAN din Roma a decis să creeze un scurt rezumat care să conțină „lista de acțiuni” pentru implementarea unei grădini urbane, în colaborare cu orașul partener A Coruña , în Spania, prezent și la teleconferințele cu orașul sud-american. Un prim proiect al ceea ce credeam că ar putea fi considerat un fel de „vademecum” pentru implementarea grădinilor urbane a fost redactat la începutul lunii aprilie. Partenerii nu au realizat atunci că ceea ce făceau cu adevărat era redactare a POVEȘTII DE TRANSFER RU: RBAN.

Într-adevăr, vademecum a fost apoi împărtășit cu restul orașelor partenere care și-au furnizat propriile contribuții și fotografii. Rezultatul este astăzi un ghid sau un set de instrucțiuni cu privire la modul de implementare a unei grădini urbane în orașul tău. Documentul nu numai că s-a dovedit a fi de mare ajutor pentru Barranquilla, cu care există o colaborare fructuoasă astăzi, dar pentru orice oraș care dorește să urmeze exemplul orașului columbian. Într-adevăr, un rezultat excelent al colaborării și spiritului adevărat de împărtășire al partenerilor celor șapte orașe RU:RBAN.

Prin urmare, ceea ce a început ca răspuns la o cerere de ajutor s-a dovedit a deveni un ghid al utilizatorului cu privire la modul de implementare a grădinilor urbane în orașele noastre, un instrument care sperăm că va fi de mare folos pentru viitorii grădinari urbani ... din întreaga lume!

Acest document cu povestea RU:RBAN poate fi solicitat prin e-mail de la p.hernandez@rpr-spa.it

 

Autor: Patricia Hernandez

Comments

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.