You are here

Schrijf je in voor de URBACT workshops tijdens de #EURegionsWeek!

Edited on

09 September 2021
Read time: 1 minute

De 19e Europese Week van regio's en steden vindt dit jaar online plaats van 11 tot en met 14 oktober 2021.

Tijdens deze week zullen URBACT-sprekers hun praktijken en kennis presenteren over hoe steden het hoofd kunnen bieden aan verschillende stedelijke uitdagingen. Daarnaast zal een vertegenwoordiger van het URBACT-secretariaat de nieuwe kenmerken en kansen voor het URBACT IV programma voor de periode 2021-2027 presenteren.

Reserveer nu uw plaats voor de volgende sessies

 

Digitaal voor het volk - het gaat om meer dan technologie alleen

13 oktober, 11:30 - 13:00 (code: 13WS21581) Workshop geleid door het URBACT-secretariaat met de stad Valencia

Registreer hier   

Benieuwd naar wat de digitale transitie betekent voor steden en hun burgers? Doe dan mee aan deze interactieve sessie om te verkennen hoe steden dit mogelijk kunnen maken voor hun verdere ontwikkeling en COVID-19 herstel. Hoor van steden wat digitale transitie inhoudt en hoe het er in de praktijk uitziet. Of u nu een geavanceerde ‘slimme stad’ bent of net aan uw digitale reis begint, u kunt nog steeds leren wat er nodig is om de digitale transitie op stadsniveau te versterken of te starten en hoe dit te werk gaat in verschillende contexten en beleidsgebieden.

 

Samenwerkings- en onderzoeksmogelijkheden met ESPON, Interact, Interreg Europe en URBACT in 2021-2027

14 oktober, 9:30 - 11:00 (code: 14WS21380) Workshop medegeorganiseerd door URBACT, Interact, Interreg Europe en ESPON

Registreer hier

Terwijl de nieuwe programma's ESPON, Interact, Interreg Europe en URBACT zich opmaken om van start te gaan, wordt u tijdens deze workshop bijgepraat over hoe deze programma's in de periode 2021-2027 van start zullen gaan. De sprekers zullen hun tijdschema voor de lancering, hun eerste prioriteiten en acties - alsook waar zij in 2027 willen staan en hoe zij zullen hebben bijgedragen tot het Europese Covid-19 herstel belichten. Via uw bijdragen en twee vraag- en antwoordsessies zullen de deelnemers de discussie mee vorm geven.

 

Innovatie voor rechtvaardige stedelijke overgangen 

14 oktober 2021, 11:30 - 13:00 (code: 14WS21406) Workshop georganiseerd door Urban Innovative Actions


Registreer hier

In het licht van het herstelplan voor de pandemie heeft de EU de nadruk gelegd op zowel de noodzaak van een duurzaam, groen herstel als het belang van steun voor de meest kwetsbare mensen die het zwaarst zullen worden getroffen door de gevolgen van de klimaatverandering en het overgangsbeleid. Dit engagement komt tot uiting in de slogan "No-one left behind".

Rekening houdend met de klimaatrisico's en de sociale gevolgen daarvan, tonen UIA-projecten het belang aan van het testen van nieuwe oplossingen voor een nieuw sociaalecologisch pact. In deze context is het van cruciaal belang om praktische interventies en resultaten naar voren te brengen die kunnen inspireren en lokale transities in EU-steden kunnen bevorderen. De sessie zal zich daarom toespitsen op praktische ervaringen en zal gebruik maken van onlinetools om de input van de deelnemers te verzamelen en in te gaan op de volgende vraag: hoe kan de nieuwe EU-begroting helpen de weg te effenen naar een rechtvaardig en groen herstel op stadsniveau?

 

Blijf op de hoogte van updates via sociale media: @URBACT @Euinmyregion @EU_CoR en #EURegionsWeek