You are here

Slovenian National Sharing Event: Sejem dobrih praks Mesta >> mestom

13 April 2021
M T W T F S S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
Show more
Show more
Show more
Show more
Show more

Pridružite se nam 13. aprila 2021 na Sejmu dobrih praks Mesta >> mestom, kjer boste lahko spoznali dobre prakse slovenskih mest, zastavili vprašanja njihovim nosilcem in izvedeli, kako sta se prenosa dobre prakse lotili slovenski mesti v URBACT omrežjih.

Ves čas smo na lovu za novimi pristopi, drugačnimi načini dela in svežimi rešitvami mest. Čeprav stalno iščemo navdih drugod v Evropi in po svetu, se nam zdijo domače dobre prakse še bolj dragocene. Ne samo, da so lažje primerljive zaradi istega zakonskega okvira, kulturne in družbene krajine, preprosteje je tudi vzpostaviti stik s ključnimi ljudmi, ki so sodelovali pri vzpostavitvi dobre prakse in lahko pomagajo tudi pri prenosu v drugo okolje.

Pridružite se nam 13. aprila 2021 na Sejmu dobrih praks Mesta >> mestom, kjer boste lahko spoznali dobre prakse slovenskih mest, zastavili vprašanja njihovim nosilcem in izvedeli, kako sta se prenosa dobre prakse lotili slovenski mesti v URBACT omrežjih.


PRIJAVA

 

#TimeToShare Izkušnje iz prenosnih omrežij 


Zaključuje se delo URBACT prenosnih omrežij BeePathNet, ki ga je vodila Mestna občina Ljubljana, in Re-growCity, v katerem je kot partner sodelovala Občina Idrija.

Predstavniki omrežja BeePathNet nam bodo predstavili svojo dobro prakso Čebelja pot, ki so jo zadnji dve leti prenašali v pet partnerskih mest. Prav tako bodo z nami delili svoje izkušnje s prenosom dobre prakse in nasvete, kako k prenosu pristopiti.

Spoznali bomo idrijsko platformo za NVO, ki so jo v okviru omrežja Re-growCity prenesli iz nemškega mesta Altena. To bo tudi priložnost, da zainteresirani izveste več o možnostih za vključitev v pobudo za prenos dobre prakse.

 

Dobre prakse trajnostnega urbanega razvoja Mesta >> mestom


Na sejemskem delu se bomo sprehodili med virtualnimi stojnicami dobrih praks trajnostnega urbanega razvoja Mesta >> mestom druge in tretje generacije.

Mesta se soočajo s podobnimi izzivi, zato si želimo spodbuditi medsebojno učenje med njimi in prenos preizkušenih rešitev. Dobre prakse, ki odgovarjajo na pogoste zadrege slovenskih mest in imajo velik potencial za prenos, zbiramo v seriji katalogov Mesta >> mestom. V prvem katalogu(link is external) smo objavili izbor praks iz povečini tujih mest, ki jih je nagradil program URBACT. V drugem(link is external) pa smo zbrali prakse, s katerimi smo se sodelavci IPoP srečali pri svojem delu s slovenskimi občinami.

V prepričanju, da imajo slovenske občine ogromno navdihujočih praks, ki jih še ne poznamo, smo za tretji katalog jeseni 2020 objavili razpis. Med prijavljenimi 29 praksami smo izbrali 15 najboljših.

Mesta z izbranimi dobrimi praksami bodo na dogodku prejela priznanje Mesta >> mestom. Udeleženci sejma bodo prejeli prve tiskane izvode kataloga Mesta >> mestom #3, ki je trenutno v pripravi.

Več na ipop.si/mesta-mestom/(link is external). 


PROGRAM

Sejem dobrih praks Mesta >> mestom, 13. april 2021
    9.00–9.15 Pozdrav in uvod
    9.15–9.45 BeePathNet, Ljubljana
    9.45–10.45 Sejem dobrih praks, Mesta mestom #2
    10.45–11.00 Odmor
    11.00-11.30 RegrowCity, Idrija
    11.30–12.30 Sejem dobrih praks, Mesta mestom #3
    12.30–13.00 Zaključek s podelitvijo priznanj, priložnost za mreženje

 

PRIJAVA

VEČ