You are here

Szeretne az EU-s támogatási alapok szakértőjévé válni az asztal mellől? Regisztráljon a Régiók Bizottsága online tanfolyamára!

Edited on

22 January 2018

A Régiók Európai Bizottságának (REB) új „tömeges nyitott online képzése” - massive open online course (MOOC) 2018. január 15-étől elérhető. Az REB a harmadik online tanfolyamot indítja, amely a "Hogyan lehet a legtöbb EU-s forrást felhasználni a régiók és a városok számára ” címet viseli. A MOOC releváns információkat fog szolgáltatni a jelenlegi és jövőbeli uniós politikákról és programokról, illetve a gyakorlati eszközökről és a rendelkezésre álló regionális és helyi szintű finanszírozási lehetőségek példáiról.

A tanfolyam ingyenes, és elérhető lesz az Iversity-n, egy online tanulási platformon. Tartalmazni fog videókat, tájékoztatókat, infografikákat és webes élő vitákat, valamint a résztvevők által feltett kérdésekre adott válaszokat. A kurzus első hat hetében (2018. január 15. és február 23. között) a követők heti egy konkrét témára koncentrálnak, tanulási folyamatukat pedig feladataik és egy heti kvíz alapján értékelik.
A kurzus anyaga egy évig online marad.
A kurzust az Európai Bizottság több főigazgatóságával, valamint az Európai Beruházási Bankkal, az Interreg Europe-pal és az URBACT-tel közösen hozták létre.

Regisztráljon a MOOC-re itt.

A tanfolyam szerkezete
1. fejezet: Régiók és városok az EU-ban (2018. január 15-19.)
2. fejezet: Az EU költségvetése: bevételek, kiadások, menedzsment és kilátások (január 22-26.)
3. fejezet: Esélyegyenlőség, bárhol is élünk - mert az EU befektet az én régióba (február 29. és február 29.)
4. fejezet: Az uniós finanszírozás szociális dimenziója (február 05-09.)
5. fejezet: A helyi és regionális gazdaság ösztönzése: finanszírozás és tanácsadás a régiók és városok beruházásaihoz (február 12-16.)
6. fejezet: Európa jövője: lehetőségek és viták (február 19-23.)

URBACT hozzájárulás


Az URBACT a február 12. és 16. között megrendezésre kerülő MOOC "Helyi és regionális gazdaság ösztönzése: finanszírozás és tanácsadás a régiókba és városokba történő befektetésekhez" című kurzus 5. fejezetéhez fog hozzájárulni. Ez a fejezet bemutatja azokat a főbb tanácsadási szolgáltatásokat és finanszírozási megoldásokat, amelyeket az EU - főként az Európai Beruházási Bank révén - kínál a városok és régiók gazdasági növekedésének ösztönzésére mind az állami, mind a magánbefektetések számára. Szó lesz a városi menetrendhez kapcsolódó innovatív projektek tanácsadói szolgáltatásairól, a katasztrófakockázatok kezeléséről és a katasztrófa utáni helyreállításról, valamint az infrastruktúra, a KKV-k és a mikrofinanszírozás témakörei is érintve lesznek. Továbbá fontos információkat tudhatnak meg a stratégiai beruházások európai alapjáról (EFSI) és a városi menetrendhez kapcsolódó innovatív városprojektekről.

A képzést megelőzően tekintse meg az RetaiLink Akciótervezési Hálózat által készített animációt a kiskereskedelem fejlődéséről. A RetaiLink tíz európai várost kapcsol hálózatba abból a célból, hogy egymás inspirálva segítsék a középvárosok kiskereskedelmét revitalizáló innovatív stratégiák elkészítését.

Nézze meg a Munkahely generálás egy munkanélküli generáció számára  (Job generation for a jobless generation) című videót is, amely része az URBACT Kapitalizációs Munkafolyamatainak, és amelynek célja az európai városok számára elérhetővé tenni a rendelkezésre álló városfejlesztéssel kapcsolatos tudást és jó gyakorlatokat, beleértve a munkahelyteremtést a városi fiatalok számára.

Az URBACT tartalom ma élőben a MOOC e-learning platformonján