You are here

Trening o Planovima održive urbane mobilnosti SUMP 2.0

Edited on

06 May 2019
Read time: 2 minutes

Mreža za održivu mobilnost u gradovima CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE i Grad Koprivnica, hrvatski partner projekta CIVITAS Prosperity pozivaju predstavnike gradova i ostale dionike uključene u integrirano planiranje prometa da se prijave na besplatni trening o Planovima održive urbane mobilnosti, koji će se održati od 3. do 4. lipnja 2019. u Rijeci (Kampus Sveučilišta u Rijeci, Građevinski fakultet) Broj sudionika je ograničen, a prijave su otvorene do 27. svibnja 2019.

trening-sump-odraz

Sudjelovanje na besplatnoj edukaciji, na čelu s domaćim predavačima, otvoreno je za najviše 30 sudionika iz Hrvatske. Naglasak će biti na interaktivnom i terenskom radu te aktualnim temama planiranja prometa, kao što su:

  • stanje i budućnost Planova održive urbane mobilnosti (SUMP);
  • kako dobiti političku podršku za integrirano planiranje prometa;
  • kako se nositi sa SUMP-ovima u malim i srednjim gradovima;
  • kako povezati integrirani promet i prostorno planiranje;
  • kako komunicirati s javnošću i uključiti ih u pripremu i provedbu SUMP-ova;
  • korištenje javnih prostora u planiranju prometa;
  • pametno upravljanje prometa, prometna potražnja, parkirne politike.

Trening započinje 3. lipnja u 16 sati terenskim obilaskom grada i posjetom Rijeka prometu, a drugi dan se nastavlja nizom zanimljivih izlaganja domaćih predavača. Planirani završetak rada je u 16.30 sati.

Detaljan program pogledajte OVDJE.

PRIJAVA
Prijave se zaprimaju putem online prijavnice (http://tiny.cc/rznw5y) do ponedjeljka 27. svibnja 2019. Trošak smještaja i putovanja pokrivaju sudionici. Trošak ručka 4. lipnja pokriva organizator.

Dodatne informacije
Trening se održava na Kampusu Sveučilišta u Rijeci (Ul. Radmile Matejčić 3) u prostoru Građevinskog fakulteta, predavaonica G-209. Za sve koji dolaze osobnim automobilom, ispred Kampusa bit će osiguran besplatan parking.

Za više informacija kontaktirajte: civinet@odraz.hr