You are here

URBACT’s Good Practices onthuld: ‘Inspirerende oplossingen voor betere steden’

Edited on

27 July 2017

Op zoek naar ideeën over het verbeteren van de luchtkwaliteit in een stad, het ondersteunen van plaatselijke banen of het betrekken van burgers bij de opvang van vluchtelingen? Scores van beproefde stadsoplossingen zijn online gepubliceerd door URBACT, het EU leer- en uitwisselingsprogramma voor geïntegreerde, duurzame stedelijke ontwikkeling.

De ‘URBACT Good Practice’ website leidt naar een aantal van de meest praktische oplossingen die steden elke dag inzetten om uitdagingen zoals demografische veranderingen, klimaat- en milieudoelstellingen, werkloosheid en stedelijke armoede aan te pakken. De website groepeert 97 nieuwe, gecertificeerde URBACT Good Practices in 25 Europese landen.

‘Een van de belangrijkste selectiecriteria voor de URBACT Good Practices is dat ze overgedragen en elders toegepast kunnen worden. Het is echt motiverend om ze nu online, kleurrijk en gemakkelijk toegankelijk te zien, als inspiratie voor oplossingen voor betere steden’, zegt Adele Bucella, hoofd van ‘Projecten en Programma’s’ bij het URBACT Secretariaat in Parijs.

Stedelijke professionals, landelijke en lokale overheden, onderzoekers en bewoners kunnen ideeën vinden voor projecten van diverse omvang om hun steden te verbeteren. De reeks thema's omvat werkgelegenheid, sociale inclusie, afvalvermindering en betrokkenheid van burgers bij het verbeteren van hun eigen lokale ruimte. Het nieuwe online platform biedt steden met het URBACT Good Practice label de kans om internationale erkenning te krijgen en verbindingen te leggen met andere steden. De mogelijkheid om van collega's te leren, en beproefde praktijken aan te passen en te hergebruiken zonder het wiel opnieuw uit te vinden is waardevol en bespaart middelen. Het is gemakkelijk door de Good Practices heen te bladeren met trefwoorden of met filters zoals onderwerp, stadsgrootte en land.

Ontdek de nieuwe database, deel deze op sociale media, en als je een bijzonder interessante goede praktijk ziet, klik dan op "I LIKE IT!".