You are here

URBACT België - Newsletter n°5

Edited on

15 November 2018

Dit is de vijfde Nieuwsbrief van het nationale URBACT-contactpunt in België. Het informeert u over onze activiteiten en nodigt u uit om ons te contacteren voor alle extra informatie!

Meer informatie HIER.

1. Uitwisselingsnamiddag georganiseerd door het Belgisch URBACT Nationaal Contactpunt

Op 22 november 2018 organiseert het URBACT Contact Point België een uitwisselingsnamiddag in Brussel (WBI, Saincteletteplaats, 2 1080 Brussel). Deze namiddag zullen Belgische steden die al bij een URBACT-netwerk betrokken zijn ervaringen kunnen uitwisselen met steden die geïnteresseerd zijn in dit programma en/of die graag goede praktijken uitwisselen met andere Belgische steden.

Meer informatie

2. We hebben je inbreng nodig!  Enquête over het URBACT-programma

URBACT is het Europese programma voor territoriale samenwerking waarmee steden in heel Europa sinds 2002 kunnen netwerken, van elkaar kunnen leren, hun capaciteiten kunnen opbouwen en een beter en meer geïntegreerd stedelijk beleid kunnen ontwikkelen.

De anonieme enquête duurt ongeveer 4 minuten en is bedoeld om het programma een beter inzicht te geven in het niveau van bewustzijn en begrip van URBACT in verschillende landen in Europa. De resultaten van deze enquête worden gebruikt om de lopende inspanningen van het programma op het gebied van netwerken, communicatie en capaciteitsopbouw te verbeteren en te versterken.

De vragenlijst is HIER beschikbaar.

3. Informatiebijeenkomst over de volgende URBACT-oproep tot aanvragen - 29/01/2019

Op dinsdag 29 januari 2019 organiseren we een informatiesessie over de oproep voor Action Planning Networks, die op 7 januari 2019 door het URBACT-programma wordt gelanceerd! Blokkeer de datum nu, binnenkort meer informatie op www.urbact.eu/urbact-belgie.

4. URBACT City Festival 2018 Lissabon

Het URBACT City Festival 2018 werd gehouden in Lissabon op 13 en 14 september 2018. Het bracht 573 deelnemers bijeen uit 224 steden en 32 landen. Het festival was een gelegenheid om de resultaten van 20 actieplanningsnetwerken (Action Planning Networks), gepresenteerd in verschillende vormen, inclusief walkshops, workshops, beleidslabs en marktplaatsen, te ontdekken en toe te juichen om de 15e verjaardag van URBACT te vieren en om de lokale stadsplanningactivisten en artistieke scènes van Lissabon te ontdekken.

Meer informatie hier: http://urbact.eu/closer-look-urbact-city-festival-2018
en in de onderstaande video!

 

5. Online artikelen over URBACT-projecten waarbij Belgische steden betrokken zijn:

- De stad Oostende neemt deel aan het nieuwe BLUACT-overdrachtsnetwerk, ontdekt dit project hier: Waarom de Blauwe Economie een groeiende zee van kansen is

- De stad Seraing is partner van het nieuwe overdrachtnetwerk ALT/BAU, kom hier meer te weten over hun activiteiten: Geef ongebruikte woongebouwen een tweede kans!