You are here

Urbact in België

URBACT is een Europees programma voor uitwisseling en leren tussen steden met als doel oplossingen te ontwikkelen voor grote stedelijke kwesties. Door netwerken van Europese steden op te zetten, vaardigheden te ontwikkelen en goede praktijken te gebruiken, ondersteunt het publieke besluitvormers en actoren op het terrein om duurzame oplossingen te vinden die de economische, sociale en ecologische dimensies van stedelijke ontwikkeling integreren.

 
 

Nationaal URBACT Punt

De Lepur is een universitair onderzoekscentrum (ULiège) gespecialiseerd in de stedelijke ontwikkeling en stedelijk beleid. De Lepur werkt in samenwerking met UGent naar volledige informatie aangepast aan de Belgische context met betrekking tot de Europese territoriale samenwerking Programma URBACT III bieden.
Zoé
Lejeune
Fabian
Massart
Bruno
Bianchet

Ministerie Verantwoordelijk voor URBACT

Wallonia Bruxelles International (WBI)
Terence
LECOQ
De Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB)
Valentin
GRAAS
Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO)
Jasper
VERVLOET

Gerelateerde netwerken

C-CHANGE

Transfer the work of Manchester Arts Sustainability Team (MAST) to support cities to mobilise their arts and culture sectors to contribute towards...

CityLogo

CityLogo is a transnational learning experience on citybranding and -marketing in modern urban politics. It is about a better positioning of cities...
Commission announces 100 cities participating in EU Mission for climate-neutral and smart cities by 2030
These cities are comitted to become experimentation and innovation hubs and chart the course to all European cities. Among the selection, four Belgian cities : Antwerp, Leuven, La Louvière, Brussels Capital Region.
We kijken ernaar uit u te zien op het URBACT 2022 City Festival!
Vraag naar uw ticket voor hét festival gewijd aan EU-steden dat plaatsvindt van 14 tot 16 juni, in de regio Groot-Parijs. Deze keer in levende lijven - en koolstof neutraal...
Goede praktijken voor duurzame schoolmaaltijden in Luik
In september 2021 is de stad Luik toegetreden tot het overdrachtsnetwerk URBACT BioCanteens #2, dat tot doel heeft de distributie van duurzame schoolmaaltijden te ontwikkelen. Het is de bedoeling deze deelname te gebruiken als hefboom om een voedsel- en landbouwbeleid te consolideren dat rekening houdt met de gezondheid van de burgers en met het milieu.
SAVE THE DATE – Designing sustainable urban projects: learnings from the Integrated approach in UIA projects
On April 7th, 2022 from 10h00 – 12h00 CET UIA is organising an online workshop, open only to UIA and URBACT cities. During this workshop we will explore emerging good practises from UIA projects related to multi-actor, multi-sectoral and place-based approaches.

Bijeenkomsten

Events
M T W T F S S
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31