You are here

Urbact in België

URBACT is een Europees programma voor uitwisseling en leren tussen steden met als doel oplossingen te ontwikkelen voor grote stedelijke kwesties. Door netwerken van Europese steden op te zetten, vaardigheden te ontwikkelen en goede praktijken te gebruiken, ondersteunt het publieke besluitvormers en actoren op het terrein om duurzame oplossingen te vinden die de economische, sociale en ecologische dimensies van stedelijke ontwikkeling integreren.

 
 

Nationaal URBACT Punt

De Lepur is een universitair onderzoekscentrum (ULiège) gespecialiseerd in de stedelijke ontwikkeling en stedelijk beleid. De Lepur werkt in samenwerking met UGent naar volledige informatie aangepast aan de Belgische context met betrekking tot de Europese territoriale samenwerking Programma URBACT III bieden.
Zoé
Lejeune

Ministerie Verantwoordelijk voor URBACT

Wallonia Bruxelles International (WBI)
Michel
DELSAUX
De Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB)
Florian
GENOT
Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO)
Jasper
VERVLOET
POD Maatschappelijke Integratie
Marie-Sabine
AMATO
Gerelateerde goede praktijken

Gerelateerde netwerken

Urban Green Labs

Promoting citizens engagement in upgrading urban green spaces

UrbSecurity

This Action Planning network analyses strategies and projective concepts of cities’ design that could contribute to prevent segregation and anti-...

CityCentreDoctor

The cities of this Action Planning network were challenged to identify the urban issues relate to their city centre, analyse perceptions and reality...
Havenstad Oostende innoveert op vlak van Blue Economy dankzij het URBACT-netwerk BluAct
Het Belgisch Nationaal Contactpunt heeft drie steden ontmoet die voor het eerst deelnemen aan het URBACT III-programma (2014-2020): Oostende, Schaarbeek en Seraing. Eerste ontmoeting met de stad Oostende, partner van het BluAct-netwerk.
Het Leipzig Charter en URBACT – een overzicht
URBACT heeft in de afgelopen 18 maanden een reeks aan City Labs georganiseerd. In deze City Labs is gekeken naar de principes van het Leipzig Charter en hoe steden deze principes kunnen toepassen.
Survey
URBACT IV, where are we at with the next programming period?
Fill in the Cities’ Needs Analysis survey !!

Bijeenkomsten

Events
M T W T F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30