You are here

Urbact in België

URBACT is een Europees programma voor uitwisseling en leren tussen steden met als doel oplossingen te ontwikkelen voor grote stedelijke kwesties. Door netwerken van Europese steden op te zetten, vaardigheden te ontwikkelen en goede praktijken te gebruiken, ondersteunt het publieke besluitvormers en actoren op het terrein om duurzame oplossingen te vinden die de economische, sociale en ecologische dimensies van stedelijke ontwikkeling integreren.

Nationaal URBACT Punt

De Lepur is een universitair onderzoekscentrum (ULiège) gespecialiseerd in de stedelijke ontwikkeling en stedelijk beleid. De Lepur werkt in samenwerking met UGent naar volledige informatie aangepast aan de Belgische context met betrekking tot de Europese territoriale samenwerking Programma URBACT III bieden.
Zoé
Lejeune
Dorian
Claeys

Ministerie Verantwoordelijk voor URBACT

Wallonia Bruxelles International (WBI)
Michel
DELSAUX
De Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB)
Florian
GENOT
Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO)
Jasper
VERVLOET
POD Maatschappelijke Integratie
Marie-Sabine
AMATO
Gerelateerde goede praktijken

Gerelateerde netwerken

TOGETHER

Social inclusion and well being in cities can hardly be reached without close cooperation between public authorities, citizens and private...

Urban N.O.S.E.

Towards an urban economic system of Social Incubators

P4C

Placemaking is a concept that emerged to describe the intentional process of activating new or existing public spaces to create that emotional...
URBACT België - Newsletter n°7
Dit is de zevende Nieuwsbrief van het nationale URBACT-contactpunt in België. Het informeert u over onze activiteiten en nodigt u uit om ons te contacteren voor alle extra informatie!
Kan Europa tegen 2030 duurzaam zijn? Alleen als steden de weg wijzen!
Het recente verslag van de Juncker-commissie over duurzaamheid schoot tekort in de aanpak van de klimaatnoodtoestand. Steden moeten coördineren om een betere toekomst voor hun burgers te creëren.
23 Action Planning Networks goedgekeurd!
23 netwerken, waarbij 26 landen en 203 partners betrokken zijn, zijn op 25 juni 2019 door het toezichtcomité van het URBACT III programma goedgekeurd. Daarvan zijn er 5 netwerken waarbij minstens één Belgische stad betrokken is!
De vitaliteit van kleine steden vergroten - "Laten we er een prioriteit van maken!"
Hoe kunnen kleine steden vandaag de dag gedijen? URBACT, het Europese samenwerkingsprogramma voor betere steden, belicht deze maand een reeks lokale acties om kleine en middelgrote steden te helpen meer levenskracht te krijgen.
Twee spannende, constructieve en verbindende URBACT-campussen
De URBACT Campussen België/Nederland en België/Frankrijk/Luxemburg werden respectievelijk op 7-8 mei en 14-15 mei gehouden.

Article

URBACT België - Newsletter n°7

Dit is de zevende Nieuwsbrief van het nationale URBACT-contactpunt in België. Het informeert u over onze activiteiten en nodigt u uit om ons te...

Article

23 Action Planning Networks goedgekeurd!

23 netwerken, waarbij 26 landen en 203 partners betrokken zijn, zijn op 25 juni 2019 door het toezichtcomité van het URBACT III programma goedgekeurd...

Bijeenkomsten

Events
M T W T F S S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31