You are here

Urbact in België

URBACT is een Europees programma voor uitwisseling en leren tussen steden met als doel oplossingen te ontwikkelen voor grote stedelijke kwesties. Door netwerken van Europese steden op te zetten, vaardigheden te ontwikkelen en goede praktijken te gebruiken, ondersteunt het publieke besluitvormers en actoren op het terrein om duurzame oplossingen te vinden die de economische, sociale en ecologische dimensies van stedelijke ontwikkeling integreren.

Nationaal URBACT Punt

De Lepur is een universitair onderzoekscentrum (ULiège) gespecialiseerd in de stedelijke ontwikkeling en stedelijk beleid. De Lepur werkt in samenwerking met UGent naar volledige informatie aangepast aan de Belgische context met betrekking tot de Europese territoriale samenwerking Programma URBACT III bieden.
Zoé
Lejeune
Dorian
Claeys

Ministerie Verantwoordelijk voor URBACT

Wallonia Bruxelles International (WBI)
Alice
JOSEPH
De Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB)
Florian
GENOT
Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO)
Jasper
VERVLOET
POD Maatschappelijke Integratie
Marie-Sabine
AMATO
Gerelateerde goede praktijken

Gerelateerde netwerken

Tech Rev

Tech Revolution Transfer network transfers the good practice of Enterprising Barnsley, based on their experiences of the Digital Media Centre,...

Active A.G.E

Develop an exchange of experience between 9 cities facing an ageing population - in order to develop greater professional capacity and thus identify...

Healthy Ageing

Exchange knowledge, tools and expertise to promote active & healthy ageing and age-friendly environments in cities.
URBACT België - Newsletter n°6
Dit is de zesde Nieuwsbrief van het nationale URBACT-contactpunt in België. Het informeert u over onze activiteiten en nodigt u uit om ons te contacteren voor alle extra informatie!
23 Action Planning Networks goedgekeurd!
23 netwerken, waarbij 26 landen en 203 partners betrokken zijn, zijn op 25 juni 2019 door het toezichtcomité van het URBACT III programma goedgekeurd. Daarvan zijn er 5 netwerken waarbij minstens één Belgische stad betrokken is!
De vitaliteit van kleine steden vergroten - "Laten we er een prioriteit van maken!"
Hoe kunnen kleine steden vandaag de dag gedijen? URBACT, het Europese samenwerkingsprogramma voor betere steden, belicht deze maand een reeks lokale acties om kleine en middelgrote steden te helpen meer levenskracht te krijgen.
Twee spannende, constructieve en verbindende URBACT-campussen
De URBACT Campussen België/Nederland en België/Frankrijk/Luxemburg werden respectievelijk op 7-8 mei en 14-15 mei gehouden.

Article

23 Action Planning Networks goedgekeurd!

23 netwerken, waarbij 26 landen en 203 partners betrokken zijn, zijn op 25 juni 2019 door het toezichtcomité van het URBACT III programma goedgekeurd...

Article

URBACT België - Newsletter n°6

Dit is de zesde Nieuwsbrief van het nationale URBACT-contactpunt in België. Het informeert u over onze activiteiten en nodigt u uit om ons te...

Bijeenkomsten

Events
M T W T F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31