You are here

URBACT i Sverige

Europeiska regionala utvecklingsfonden URBACT III är ett program för utbyte och lärande inom integrerad hållbar stadsutveckling i Europa. Tillväxtverket är nationell kontaktpunkt för URBACT i Sverige vilket innebär att vi sprider information och nyheter om programmet, men också rapporterar om vad som sker inom hållbar stadsutveckling i Sverige. På den här sidan får du information om URBACT på svenska.

Nationell kontaktpunkt för URBACT

Niels arbetar som handläggare på den nationella myndigheten Tillväxtverket, och är baserad i Malmö.
Niels
Boye

Departement med ansvar för URBACT

Näringsdepartementet
Cecilia
Lagerdahl

Relaterade nätverk

ENTER.HUB

ENTER.HUB promotes the role of railway hubs/multimodal interfaces of regional relevance in medium cities as engines for integrated urban development...

BluAct

BluAct is a Transfer network of 7 European port cities including Piraeus, Mataro, Ostend, Galati, Matosinhos, Burgas and Salerno aiming to share good...

TUTUR

Temporary Use as a Tool for Urban Regeneration
Svenska lärdomar från URBACT-programmet
Läs om intressanta lärdomar och erfarenheter från 7 svenska komuner som har varit med i URBACT-programmet.
2019 rapport från Rådet för hållbara städer
Uppdraget för Rådet för hållbara städer är att ta ett helhetsgrepp om hur staden kan och bör utvecklas för att bli socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbar. Nyckelorden för att nå framgång i uppdraget är samarbete.
Unga vill ha meningsfyllda fritidsaktiviteter
”Det ska bli mer fokus på främjande och mindre fokus på åtgärdande”, berättar Jonas Åberg på Halmstads kommun som är med i ett europeiskt URBACT-nätverk där städer arbetar tillsammans för att utveckla framtidens utbildningar. Nätverket heter On Board och består utöver Halmstad av kommuner från Spanien, Portugal, Frankrike, Estland och Polen.

Evenemang

Events
M T W T F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30