You are here

URBACT Magyarország

A 2002 óta működő URBACT Program – amely az első európai területi együttműködési program – a fenntartható városfejlesztés érdekében megvalósuló tapasztalatcserét és tanulást támogatja. A program felhívására létrejövő európai városhálózatok tagjai egy-egy közösen választott problématerületre fókuszálva dolgozzák ki akciótervüket a helyi társadalmi szereplők bevonásával. Ehhez külső szakértői segítséget kapnak, a közös eseményeken keresztül pedig egymástól is tanulnak. A program fontos prioritása és tevékenysége az így létrejövő tudás és tapasztalat megosztása.

Nemzeti URBACT Pont

Az URBACT program tájékoztatási feladatait Magyarországon a Lechner Tudásközpont látja el.
Mariann
Major Vén

Miniszterelnökség

Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság Területrendezési és Településügyi Főosztály
Tamás
Dömötör

Városhálózatok magyar részvétellel

INTERACTIVE CITIES

This Action Planning network explored how digital, social media and user generated content can improve today’s urban management in European cities,...

REPAIR

Realising the Potential of Abandoned Military Sites as an Integral part of Sustainable Urban Community Regeneration

P4C

Placemaking is a concept that emerged to describe the intentional process of activating new or existing public spaces to create that emotional...
Elérhető az új URBACT IV Városfejlesztési Program
Az URBACT IV program tervezete készen áll a tagállami konzultációkra. Négy Programozás Bizottsági ülés, több szintű online kommunikáció, a ’Városi szükségletek’ felmérése, valamint az EU-ban érdekeltekkel való nyílt konzultáció után az URBACT 2021-2027 Együttműködési Program tervezete elérhető.
Hogyan lehet átadni a városi jó gyakorlatot? Megtudhatja az URBACT legújabb kiadványából
Az URBACT új kiadványa segít megismerni a transzferhálózatokat és az elért eredményeket. A 2021-es URBACT Városfesztivál idején megjelent „Jó gyakorlatok átadása - Miért ne az én városomban?” kiadvány 23 olyan város pozitív történeteit osztja meg, amelyek adaptálták és a helyi viszonyokhoz igazították az EU-s partnerektől átvett városi jó gyakorlatokat az URBACT III transzferhálózatok első fordulójában.
Regisztrálj az URBACT workshopokra az #EURégiók Hetén!
Idén a 19. Európai Régiók és Városok Hete 2021. október 11–14. között online kerül megrendezésre. Az eseményen az URBACT előadói bemutatják jól bevált gyakorlataikat és megosztják tudásukat arról, hogy a városok hogyan tudnak szembenézni a különböző városi kihívásokkal. Ezenkívül az URBACT Titkárság képviselője bemutatja az URBACT IV programot és a városok új lehetőségeit a 2021–2027 közötti időszakra vonatkozóan. Biztosítsd helyedet az alábbi eseményeken, regisztrálj most!
Az idei URBACT Városfesztivál lefontosabb üzenetei - a városi Jó Gyakorlatok átadásával kapcsolatos tapasztalatok, eredmények megünneplése
23 URBACT városhálózaton keresztül oszthatják meg tapasztalataikat az európai városok – ezt ünnepli(link is external) az URBACT Városfesztivál. A 2021. július 15-17-e között megrendezett eseményt most először tartották online térben, a rendezvény összefoglalója itt olvasható. De mi nyerte el leginkább a szervezők és a több, mint 860 résztvevő tetszését, illetve milyen tapasztalatokkal gazdagodtak? Erről beszélgettünk néhányukkal.

Article

Működhet a közösségi kormányzás?

Milyen mechanizmusok segíthetik a városi hatóságok és a közösségek hatékonyabb együttműködését? Négy URBACT-város osztja meg az olvasóval a közösségi...

Események

M T W T F S S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Idén a 19. Európai Régiók és Városok Hete 2021. október 11–14. között online kerül megrendezésre.

Az eseményen az URBACT előadói bemutatják jól bevált gyakorlataikat és megosztják tudásukat arról, hogy a városok hogyan tudnak szembenézni a különböző városi kihívásokkal. Ezenkívül az URBACT Titkárság képviselője bemutatja az URBACT IV programot és a városok új lehetőségeit a 2021–2027 közötti időszakra vonatkozóan.

Biztosítsd helyedet az alábbi eseményeken, regisztrálj most!