You are here

URBACT Magyarországon

A 2002 óta működő URBACT Program – amely az első európai területi együttműködési program – a fenntartható városfejlesztés érdekében megvalósuló tapasztalatcserét és tanulást támogatja. A program felhívására létrejövő európai városhálózatok tagjai egy-egy közösen választott problématerületre fókuszálva dolgozzák ki akciótervüket a helyi társadalmi szereplők bevonásával. Ehhez külső szakértői segítséget kapnak, a közös eseményeken keresztül pedig egymástól is tanulnak. A program fontos prioritása és tevékenysége az így létrejövő tudás és tapasztalat megosztása.

Nemzeti URBACT Pont

Az URBACT program tájékoztatási feladatait Magyarországon a Lechner Tudásközpont látja el.
Mariann
Major Vén

Miniszterelnökség

Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság Területrendezési és Településügyi Főosztály
Tamás
Dömötör

Városhálózatok magyar részvétellel

Gastronomic Cities

Five cities working together to promote gastronomy as a key urban development.

Healthy Cities

This Action Planning network aims to deepen the relationship between health and the urban environment, planning actions that focus on improving the...

RUMOURLESS CITIES

The RUMOURLESS CITIES Transfer network is focused on the transfer of a good practice established by the municipality of Amadora which addresses a...
Mindenki lehet innovátor – Torinó után már Veszprémben is!
Torino 2014-ben pályázatot hirdetett a város alkalmazásában lévő mintegy 10.000 jól képzett és tapasztalt szakember számára, hogy pályázzanak újító ötletekkel. A jó gyakorlat megismerése és az adaptálási program kidolgozása után Veszprém város 2019-ben közzétette a „Legyél te is újító” pályázatot.
Társadalmi hatáskötvény: a jobb közszolgáltatások titka?
Pénzügyi megszorítások idején a közszolgáltatásokra jutó teljes kormányzati költségvetés csökken, miközben az állampolgárok több, hatékonyabb szolgáltatást várnak el. A társadalmi hatáskötvény lehet az az eszköz, ami ehhez anyagi lehetőséget teremt.
Virágzó utcák: mobilitás-tervezés vonzó városok számára
Tíz európai város fogott össze az új, „Virágzó utcák” („Thriving Streets’) elnevezésű projektben. Megközelítésük: az utcák átalakításával barátságosabbá tenni a várost, ösztönözni a gyaloglást és a kerékpározást, valamint csökkenteni az autófüggőséget.

Események

M T W T F S S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29