You are here

URBACT Magyarországon

A 2002 óta működő URBACT Program – amely az első európai területi együttműködési program – a fenntartható városfejlesztés érdekében megvalósuló tapasztalatcserét és tanulást támogatja. A program felhívására létrejövő európai városhálózatok tagjai egy-egy közösen választott problématerületre fókuszálva dolgozzák ki akciótervüket a helyi társadalmi szereplők bevonásával. Ehhez külső szakértői segítséget kapnak, a közös eseményeken keresztül pedig egymástól is tanulnak. A program fontos prioritása és tevékenysége az így létrejövő tudás és tapasztalat megosztása.

Nemzeti URBACT Pont

Az URBACT program tájékoztatási feladatait Magyarországon a Lechner Tudásközpont látja el.
Mariann
Major Vén

Miniszterelnökség

Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság Területrendezési és Településügyi Főosztály
Tamás
Dömötör

Városhálózatok magyar részvétellel

Tropa Verde

Tropa Verde is a Transfer network to encourage environmentally responsible behaviour that empowers citizens to reuse and recycle. Combining web...

CHANGE!

In times when personal sacrifices are much needed to tackle burning societal issues, fostering and enabling collaboration at local level of public...

Tourism-Friendly Cities

TOURISM-FRIENDLY CITIES is an Action Planning Network aimed at exploring how tourism can be made sustainable in medium-sized cities, reducing the...
URBACT e-University
2020. szeptember 15. – október 8. Az URBACT e-University az akciótervezési hálózatok építésében részt vevő érintettek számára szervezett első olyan nagyszabású kapacitásépítő esemény, mely teljes mértékben online formában kerül megrendezésre.
Régiók és Városok Európai Hete
Idén október 5. és 22. között online kerül megrendezésre a 18. Régiók és Városok Európai Hete. A rendezvénysorozaton a következő témakörökhöz kapcsolódóan lehet különböző előadásokon, workshopokon részt venni: az URBACT program és jövőbeli irányvonalai, a nemek közötti esélyegyenlőséget segítő városok projektjei, lakhatás, társadalmi integráció, téralkotás/placemaking, zsugorodó városok lehetőségei.
Nagyvárosi térségek tapasztalatai a járványhelyzetről
Mit tanulhatunk a funkcionális városi térségek Covid-19 járvány hatására tett kormányzati intézkedéseiből? Ez az elemzés azt vizsgálja, hogy a járvány okozta válság csúcspontja idején a kormányzás különböző szintjein adott válaszok miként erősítik a fenntartható városfejlesztés területileg integrált megközelítésének szükségességét.
Elfogadás előtt az új Lipcsei Charta
Az URBACT Tudásközpont szerte Európából próbálja bevezetni a legújabb városi trendekhez kapcsolódó jó gyakorlatokat, segítve a kihívásokkal küzdő városok munkáját, valamint biztosítva őket arról, hogy a tanulás mindenki számára elérhető.

Események

Events
M T W T F S S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31