You are here

URBACT Magyarországon

A 2002 óta működő URBACT Program – amely az első európai területi együttműködési program – a fenntartható városfejlesztés érdekében megvalósuló tapasztalatcserét és tanulást támogatja. A program felhívására létrejövő európai városhálózatok tagjai egy-egy közösen választott problématerületre fókuszálva dolgozzák ki akciótervüket a helyi társadalmi szereplők bevonásával. Ehhez külső szakértői segítséget kapnak, a közös eseményeken keresztül pedig egymástól is tanulnak. A program fontos prioritása és tevékenysége az így létrejövő tudás és tapasztalat megosztása.

Nemzeti URBACT Pont

Az URBACT program tájékoztatási feladatait Magyarországon a Lechner Tudásközpont látja el.
Mariann
Major Vén

Miniszterelnökség

Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság Területrendezési és Településügyi Főosztály
Tamás
Dömötör

Városhálózatok magyar részvétellel

Healthy Ageing

Exchange knowledge, tools and expertise to promote active & healthy ageing and age-friendly environments in cities.

RUnUP

Developing “triple helix” structures in which municipalities, university and businesses shared a common vision and ambition.

Come in!

The joint policy challenge of the Come in! Transfer network partner cities is to mobilise citizens, foster civilian power and urban stewardship...
A várostérségi együttműködések felé
A várostérségek lakóit jellemzően nem érdekli, hogy pontosan hol húzódik a város közigazgatási határa, mint ahogy az sem, hogy a közszolgáltatásokat ki és hogyan biztosítja. Láthatatlansága ellenére a várostérségi együttműködés óriási hatással van a mindennapi életünkre. Tosics Iván cikke.
Városfejlődés és lakáspiac - URBACT szekció a XXV. Országos Urbanisztikai Konferencián
25. alkalommal rendezte meg a Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) az Országos Urbanisztikai Konferenciát. Az idei évben a konferencia kiemelt témáját a lakhatás, a lakásállomány helyzete jelentette. A délutáni szekció egyikét a Lechner Tudásközpontban működő URBACT Nemzeti Tájékoztatási Pont szervezte és vezette le.
Melyek az URBACT legforróbb témái?
Melyek az URBACT legforróbb témái? Ezt tudnunk kell, ha pályázni akarunk, de minden város számára tanulságos… Az elmúlt két év cikkeinek tematikus szemléje segít ebben.

Városi örökség az URBACT projektekben

A kultúra és az örökség kulcsfontosságú témák az URBACT városokban a történelmi épületek felújításától a menedzsment új módjaiig.

Események

M T W T F S S
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31