You are here

URBACT Magyarországon

A 2002 óta működő URBACT Program – amely az első európai területi együttműködési program – a fenntartható városfejlesztés érdekében megvalósuló tapasztalatcserét és tanulást támogatja. A program felhívására létrejövő európai városhálózatok tagjai egy-egy közösen választott problématerületre fókuszálva dolgozzák ki akciótervüket a helyi társadalmi szereplők bevonásával. Ehhez külső szakértői segítséget kapnak, a közös eseményeken keresztül pedig egymástól is tanulnak. A program fontos prioritása és tevékenysége az így létrejövő tudás és tapasztalat megosztása.

Nemzeti URBACT Pont

Az URBACT program tájékoztatási feladatait Magyarországon a Lechner Tudásközpont látja el.
Mariann
Major Vén

Miniszterelnökség

Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság Területrendezési és Településügyi Főosztály
Tamás
Dömötör

Városhálózatok magyar részvétellel

Urban N.O.S.E.

Towards an urban economic system of Social Incubators

CASH

Propose new solutions and promote new policies for the sustainable renovation of social and affordable housing units in the European Union.

JESSICA 4 Cities

Urban Development Funds (UDFs) foreseen in the JESSICA initiative for integrated plans for sustainable urban development
URBACT Campus: képzés a sikeres jógyakorlat-átvevő munkához
Hogyan lehet a helyi szereplők aktivizálásával a legtöbbet kihozni egy külföldi jó gyakorlat meghonosításából? A Titkárság által kidolgozott, de magyar szakértőkkel levezényelt URBACT Campus elnevezésű kétnapos képzés a transzfer projektek városi szakembereinek és a munkába bevont helyieknek szólt.
Tropa Verde: az újrahasznosítás jutalmazása és a jutalmak újrahasznosítása
A “Tropa Verde” jó gyakorlatban, melynek célja a környezetkímélő magatartás ösztönzése, újrahasznosításra leadott hulladékokért multimédiás platformon keresztül ajándékokat és kedvezményeket kapnak a polgárok a programba bevont szponzorok – helyi üzletek, éttermek vagy közszolgáltatások – körében.
Melyek az URBACT legforróbb témái?
Melyek az URBACT legforróbb témái? Ezt tudnunk kell, ha pályázni akarunk, de minden város számára tanulságos… Az elmúlt két év cikkeinek tematikus szemléje segít ebben.

Események

Events
M T W T F S S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30