You are here

URBACT Open Dialogue na svetovnem kongresu Smart City Expo 2019

Edited on

30 October 2019
Read time: 2 minutes

Svetovni kongres Smart City Expo (SCEWC) je vodilni mednarodni dogodek za mesta in pametne urbane rešitve, ki ga vsakoletno organizira Fira de Barcelona. Letos poteka med 19. in 21. novembrom pod naslovom Mesta iz sanj (Cities Made of Dreams). Španska nacionalna URBACT točka bo v sklopu programa organizirala sejo “Odprti dialog” o spoznanjih programa URBACT. 

Med 19. in 21. novembrom bo Barcelona postala svetovna prestolnica pametnih mest: Fira de Barcelona v L’Hospitalet de Llobregat, občini, ki je vodilni partner v URBACT prenosnem omrežju OnStage - bo prizorišče letošnjega svetovnega kongresa Smart City Expo 2019. Tudi URBACT bo pristen na tem vplivnem svetovnem dogodku, saj bo španska nacionalna URBACT točka, podobno kot lani, organizirala sejo o programu in njegovih omrežjih.

 

Pod letošnjim naslovom Mesta iz sanj bo razstavišče in kongres odsevalo preobrazbo, ki so jo metropolitanska območja doživela v zadnjih desetletjih, pokazala rešitve, ki so bile še pred kratkim še nemogoče in so danes realnost ter orodja, da te sanje spremenimo v resničnost v bližnji prihodnosti.

Program kongresa bo strukturiran okoli petih tem: 

  • digitalna preobrazba, 
  • urbano okolje, 
  • mobilnosti, 
  • upravljanje in finance ter
  • vključujoča mesta in mesta sodelovanja

 

URBACT Odprti dialog na svetovnem kongresu Smart City Expo

URBACT seja na #SCEW19 bo potekala 19. novembra, v obliki odprtega dogodka . Na seji se bodo osredotočili na predstavitve rezultatov URBACT omrežij in izkušenj, ki smo jih pridobili skozi program v zadnjih petnajstih letih.

Na seji bodo prisotni prestavniki španske nacionalnih organov in španska nacionalna URBACT točka, URBACT mesta iz različnih držav po Evropi (izvoljeni predstavniki in javni uslužbenci) in predstavniki drugih nacionalnih URBACT točk. Cilj seje je prestaviti inovativne rešitve razvite skozi URBACT, iz mednarodne prespektive. Odprt dialog bo omogočil izmenjavo izkušenj, idej, projektov ipd. med mesti, javnostjo in udeleženci kongresa.

Kaj? URBACT Odprti dialog na svetovnem kongresu Smart City Expo
Kdaj? 19. november 2019, 17.15 - 19.00 
Kje? Fira de Barcelona, vzhodna Ágora (Av. Joan Carles I 64, L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona).

Program najdete tukaj.


Več informacij: http://www.smartcityexpo.com/en/home 
 

Comments

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.