You are here

URBACT Slovenija

URBACT je program evropskega teritorialnega sodelovanja, katerega poslanstvo je spodbujati in podpirati trajnostni in celoviti urbani razvoj. Program sodi med instrumente evropske kohezijske politike, finančno ga podpirajo Evropski sklad za regionalni razvoj, države članice ter Norveška in Švica. Poslanstvo programa URBACT je mestom omogočiti, da skupaj razvijajo celostne rešitve za urbane izzive tako, da se povezujejo, delijo izkušnje in se iz njih učijo ter spoznavajo dobre prakse za izboljšanje urbanih politik.

Nacionalna URBACT točka

IPoP je nevladna, svetovalna in raziskovalna organizacija na področju trajnostnega urejanja prostora.
Petra
Očkerl
Marko
Peterlin

Ministrstvo, pristojno za URBACT

Ministrstvo za okolje in prostor, član nadzornega odbora URBACT
mag. Tomaž
Miklavčič
Ministrstvo za okolje in prostor, Služba za finančne zadeve (prvostopenjska kontrola)
mag. Nataša
Mravljak

Sorodna omrežja

JOBTOWN

A European Network of Local Partnerships for the Advancement of Youth Employment and Opportunity

TechRev 2.0

Medium-sized post-industrial cities in Europe seek ways to grow & diversify their economies to compete with the pull of larger hubs. This is even...

AGRI-URBAN

Rethinking Agri-food production in small and medium-sized European cities is the aim of this Action Planning network. Agri-food production is a...
Novi slovenski partnerji v URBACT omrežjih
Prva generacija prenosnih omrežij je uspešno zaključila s svojim delom. Bogate rezultate teh omrežij smo lahko spoznali na URBACT Festivalu mest v juniju, več o njih pa je mogoče prebrati tudi v publikaciji Good Practice Transfer – Why not in my City?. URBACT je zato ponudil priložnost novim mestom, da spoznajo te dobre prakse.
Kako prenesti dobro prakso? 23 zgodb o uspehu v novi URBACT publikaciji
Publikacija 'Good Practice Transfer - Why not in my City?' je sestavljena iz zgodb 23 mest, ki so uspešno prenesla dobro prakso vodilnega partnerja v svoje lokalno okolje.
Bogatenje urbane džungle s čebelami: kako je Bydgoszcz prenesel Čebeljo pot iz Ljubljane
Občina Bydgoszcz je ustanovila lokalno skupino, ki združuje približno 30 čebelarjev, učiteljev, podjetnikov, raziskovalcev, lokalnih turističnih vodnikov in zainteresiranih posameznikov. Skupina je v mestu identificirala 16 krajev s čebelnjaki in medonosnim potencialom, ki so označeni na zemljevidu Čebelje poti - od strehe na univerzi do botaničnega vrta.

Dogodki

M T W T F S S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30