You are here

URBACT Slovenija

URBACT je program evropskega teritorialnega sodelovanja, katerega poslanstvo je spodbujati in podpirati trajnostni in celoviti urbani razvoj. Program sodi med instrumente evropske kohezijske politike, finančno ga podpirajo Evropski sklad za regionalni razvoj, države članice ter Norveška in Švica. Poslanstvo programa URBACT je mestom omogočiti, da skupaj razvijajo celostne rešitve za urbane izzive tako, da se povezujejo, delijo izkušnje in se iz njih učijo ter spoznavajo dobre prakse za izboljšanje urbanih politik.

Nacionalna URBACT točka

IPoP je nevladna, svetovalna in raziskovalna organizacija na področju trajnostnega urejanja prostora.
Petra
Očkerl
Marko
Peterlin

Ministrstvo, pristojno za URBACT

Ministrstvo za okolje in prostor, član nadzornega odbora URBACT
mag. Tomaž
Miklavčič
Ministrstvo za okolje in prostor, Služba za finančne zadeve (prvostopenjska kontrola)
mag. Nataša
Mravljak

Sorodna omrežja

P4C

Placemaking is a concept that emerged to describe the intentional process of activating new or existing public spaces to create that emotional...

Healthy Ageing

Exchange knowledge, tools and expertise to promote active & healthy ageing and age-friendly environments in cities.

ROOF

To end homelessness through innovative housing solutions at city level is the main driver from the Action Planning network. It is not about managing...
Konferenca ZN COP26: podnebne spremembe zadevajo URBACT mesta vseh velikosti
Mesta morajo spodbujati lokalne ukrepe, ki zmanjšujejo emisije in se borijo proti podnebnim spremembam. Poglejmo, kako to uspeva trem mestom URBACT.
URBACT mesta združujejo moči v prizadevanjih za globalno trajnost
Novo URBACT omrežje želi prevzeti vodilno vlogo pri uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja ZN v mestih. Preberite več o tem, zakaj je to pomembno.
Ali lahko javna naročila pomagajo odpraviti neenakost spolov?
Mesta in strokovnjaki URBACT preučujejo, kako je mogoče izkoristiti potencial javnih naročil za doseganje enakosti spolov.
Naravna igrišča v poljskem mestu Poznanj
Richard Louv v svoji knjigi Zadnji otrok gozda definira sindrom pomanjkanja stika z naravo pri otrocih. Opaža, da imajo otroci, ki živijo v mestu, omejen dostop do proste igre v srcu narave, kar negativno vpliva na njihovo psiho, sposobnost koncentracije, motorične sposobnosti in fizično kondicijo. Naravna igrišča so protistrup za te težave.

Dogodki

M T W T F S S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31