You are here

URBACT spletni tečaj o strateškem javnem naročanju

Edited on

12 February 2021
Read time: 1 minute

S pomočjo izkušenj mest, ki sodelujejo v URBACT omrežjih Procure in Making Spend Matter, je URBACT razvil brezplačni spletni tečaj, s katerim bo mesta opremil z znanjem in orodji, potrebnimi za vključevanje družbenih in okoljskih meril v postopek javnega naročanja ter za razvoj strateškega naročanja.

 

 

 

 

 

Program URBACT razume javno naročanje kot strateški vzvod, s katerim lahko mesta naslovijo svoje gospodarske, družbene in okoljske izzive. Javno naročanje lahko ustvarja nova delovna mesta in vajeništva, razvija veščine zaposlenih in zmanjšuje ogljične izpuste. Temu pravimo strateško naročanje.

 

 

Komu je tečaj namenjen?

Izobraževanje je namenjeno vsem, ki jih zanima javno naročanje in razmišljajo o spremembi načina izvajanja naročanja na občini. Lahko ste župan, občinski uradnik, zadolžen za javna naročila, uradnik na področju urbanega ali gospodarskega razvoja ali preprosto nekdo, ki se je pripravljen učiti!

Tečaj je sestavljen iz trinajstih videoposnetkov, in sicer zajema sedem učnih modulov in študije primerov. Sledi različnim korakom javnega naročanja (od tega, kako narediti analizo porabe, pa vse do razpisov in spremljanja pogodb).

Tečaj se bo začel marca 2021. Videoposnetki bodo objavljeni tedensko ves mesec s spremljevalnim programom in možnostjo za izmenjavo informacij z drugimi udeleženci tečaja.

Izvajalci tečaja priporočajo, da videoposnetke spremljate v zaporedju in da vsak teden tečaju namenite dve uri. Lahko pa tečaju sledite v svojem tempu. Vsi videoposnetki bodo kasneje na voljo v zbirki orodij URBACT Toolbox.

 

PRIJAVA: https://forms.gle/CVbEKzPbv3eg1UPn9

 

Več: https://urbact.eu/urbact-online-strategic-procurement-course