You are here

Vabljeni na URBACT Festival mest – prijave odprte!

Edited on

11 October 2017
Read time: 2 minutes

Prijave za URBACT Festival mest, ki se bo odvijal od 3. do 5. oktobra 2017 v Talinu v Estoniji, so zdaj odprte! Evropska mesta vseh velikosti, prijavite se, dokler so še prosta mesta – ne glede na to, ali v programu URBACT že sodelujete ali pa se z njim šele spoznavate.

fest_logo_big

Pod naslovom »Dobre prakse – boljša mesta« se bo na festivalu srečalo več sto urbanih praktikov in mestnih uslužbencev s skupnim ciljem izboljšati pristope k trajnostnemu urbanemu razvoju.

Udeleženci bodo spoznali pravkar izbrane URBACT dobre prakse, poiskali bodo lahko potencialne partnerje za nova URBACT prenosna omrežja in odšli domov polni novih zamisli za izboljšanje življenja v svojih mestih.

To ni klasična konferenca

URBACT, evropski program za učenje in izmenjavo na področju trajnostnega urbanega razvoja, je znan po inovativnih dogodkih, ki udeležencem predstavljajo izziv in navdih – in takšen bo tudi Festival mest v Talinu.

Udeleženci bodo sodelovali v dvodnevnem programu, polnem izmenjav in presenečenj. Tisti, ki bodo prispeli dan pred začetkom festivala, 3. oktobra 2017, se lahko popoldne udeležijo ogledov mesta, zvečer pa sodelujejo na podelitvi nagrad za dobre prakse, na kateri bo sodeloval tudi župan Talina.

Delavnice, panelne razprave in priložnosti za mreženje bodo potekale v talinski kreativni četrti Telliskivi, na lokaciji z izjemno kreativno atmosfero, ki je tako pomemben del festivala kot govorci in posamezni deli programa.

 

Zamisli za izboljšanje mest

URBACT dobre prakse, ki se bodo predstavile na festivalu, so razvila in preizkusila mesta od Aarhusa na Danskem do Zaragoze v Španiji. To so praktične rešitve za vsakdanje izzive, kot so demografske spremembe, podnebni in okoljski cilji, brezposelnost in urbana revščina. Najdete jih tukaj, kjer so objavljeni tudi kontaktni podatki odgovornih v posameznih mestih.

Komu je festival namenjen?

- Vsem mestom, ki so se prijavila na URBACT razpis za dobre prakse
- Mestom, ki jih zanima sodelovanje v prenosnih omrežjih
- Urbanim praktikom, oblikovalcem politik in odločevalcem na lokalni, regionalni, nacionalni in mednarodni ravni

 

URBACT je imel pri načrtovanju dogodka v mislih mesta vseh velikosti. Namen dogodka je žaromete, ki so navadno usmerjeni v prestolnice, usmeriti na manjša in srednje velika evropska mesta.

URBACT poziva vse zainteresirane, da se čim prej prijavijo, saj bo registracija potekala po načelu, kdor prej pride, prej melje.

»Od dogodka boste odnesli toliko, kot boste vanj vložili. Z nekaj malega priprave, zainteresiranim sodelovanjem in nekaj srečnimi srečanji, lahko dobite kup dobrih idej za boljše politike v svojem mestu.«

Sledite #URBACTFest za novice glede festivala in #URBACT_GP za dobre prakse. Pridružite se spletni @URBACT skupnosti!

Fotografije: http://www.rouvasana.fi/2015/10/telliskivi-tallinnan-oma-kaapelitehdas.html

Comments

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.