EU City Lab on Food #2

Edited on 02/04/2024

Kom naar Luik om te leren hoe openbare aanbestedingen een hefboom kunnen worden voor duurzamere lokale voedselsystemen!

 

Dit City Lab wordt gezamenlijk georganiseerd door EUI en URBACT en zal plaatsvinden vanaf de ochtend van 29 mei tot en met de middag van de volgende dag.

 

Deelnemers uit heel Europa zijn welkom in Luik.

  • Food
Open to a wider public

Liège , Belgium

29-30 May 2024

Organiser

European Urban Initiative (EUI)

Het evenement zal zich richten op openbare aanbestedingen voor meer lokale, seizoensgebonden en duurzame voeding. Door middel van discussies en kennisdeling, thematische sessies, “walkshops” en groepsactiviteiten, beoogt het evenement te verkennen hoe openbare aanbestedingen een hefboom kunnen worden voor de duurzame transitie van lokale voedselsystemen in Europese steden.

 

 

Dit City Lab biedt een unieke kans om:

 

- te ontdekken hoe Luik erin slaagde te leren van gelijkaardige steden en nieuwe goede praktijken op het gebied van collectieve schoolcatering over te nemen, als onderdeel van het URBACT BioCanteens#2 Transfer Network

 

- Ontdek de benaderingen waarmee andere steden, in Europa, experimenteren om overheidsopdrachten te stimuleren als hefboom voor duurzaamheid in lokale voedselsystemen.

 

- Locaties in Luik te bezoeken en in gesprek te gaan met de lokale bevolking over stadsbrede voedselduurzaamheid, acties voor burgerbetrokkenheid en leergemeenschappen

 

- Je inzicht in het EU-landschap rond lokale voedselsystemen te vergroten

 

- Neem inspirerende lessen en concrete hulpmiddelen mee naar huis om de transformatie in jouw stad te stimuleren

 

Het evenement zal stadsvertegenwoordigers en experts op het gebied van stedelijk beleid uit heel Europa samenbrengen die werken aan de groene transitie van lokale voedselsystemen.

 

 

Het evenement in Luik is het tweede in een reeks van drie EU City Labs over lokale voedselsystemen:

 

- EU City Lab #1: het veranderen van gewoonten voor een gezond en duurzaam voedselsysteem vond plaats in Mouans-Sartoux, Frankrijk, op 21-22 maart 2024. Bekijk de fotogalerij

 

- EU City Lab #2: hoe openbare aanbestedingen als hefboom voor duurzamere lokale voedselsystemen, zal plaatsvinden  in Luik, België, op 29-30 mei 2024.

 

- EU City Lab #3: hoe duurzaam landgebruik verwezenlijken voor agrovoeding, de plaats en datum van het evenement worden binnenkort bekendgemaakt.

 

 

Registreer je nu om aanwezig te zijn in Luik!

 

... en blijf op de hoogte voor het programma van het evenement en meer praktische informatie om je deelname voor te bereiden.