Het URBACT-programma heeft tot doel geïntegreerde stadsontwikkeling in Europa aan te moedigen door Europese steden in een netwerk op te nemen om goede praktijken en ideeën uit te wisselen.

Meld u uiterlijk 30 juni aan voor de URBACT-oproep voor goede praktijken!

 

Uw gemeente en u hebben stedelijke praktijken geïmplementeerd die impactvol, participatief, geïntegreerd en overdraagbaar zijn? Vraag dan een URBACT-label voor goede praktijken aan.

Met het label kunt u zichtbaarheid krijgen op EU en nationaal niveau en kunt u Lead Partner worden voor een URBACT Transfer Network dat in april 2025 van start gaat.

Het is een geweldige kans om je voet tussen de deur te krijgen bij URBACT, dus mis het niet. 

Ontdek de oproep

Good Practices Call
EU City Lab on Local Food Systems

EU City Lab, 29-30 mei 2024

Kom naar Luik voor het volgende EU City Lab over overheidsopdrachten voor meer lokaal, duurzaam en seizoensgebonden voedsel.

Kom praten met Europese stedelijke praktijkmensen en vertegenwoordigers van steden over de beste praktijken op het gebied van openbare voedselinkoop.

 

 • ITN

  URBACT Innovation Transfer Networks: België nog steeds zeer actief!

  Het URBACT IV-programma ontving 19 voorstellen voor innovatie-overdrachtsnetwerken van 109 partners uit 25 Europese landen. Met 7 kandidaturen behoort België tot de Europese top. 

  Fabian Massart

  See more
 • Event

  EU City Lab on Food #2

  Het evenement zal zich richten op openbare aanbestedingen voor meer lokale, seizoensgebonden en duurzame voeding. Door middel van discussies en kennisdeling, thematische sessies, “walkshops” en groepsactiviteiten, beoogt het evenement te verkennen hoe openbare aanbestedingen een hefboom kunnen worden voor de duurzame transitie van lokale voedselsystemen in Europese steden.

   

   

  Dit City Lab biedt een unieke kans om:

   

  Fabian Massart
  Belgium
 • URBACT seminar

  Hoe financier ik mijn stedelijke ontwikkelingsstrategie? Lessen van het URBACT-seminarie

  Op 20 februari organiseerde het nationaal URBACT-contactpunt een seminarie over het onderwerp "Hoe financier ik mijn stedelijke ontwikkelingsstrategie?". Het idee was om de unieke ervaringen van stedelijke actoren te delen en tools aan te bieden om effectieve financieringsmogelijkheden te vinden die zijn afgestemd op de lokale context van elk van hen.

  Fabian Massart

  See more

Good Practices and Networks

 • U.R. Impact

  U.R. Impact focuses on addressing a key policy challenge: to develop effective strategies for empowering local communities during processes of urban

 • WELDI

  In order to build more inclusive and resilient societies, local authorities need to ensure that migrant reception and support policies guarantee that migrants

 • Cities@Heart

  Cities@Heart brings together ten European urban areas with diverse profiles but with one common goal: achieving a balanced and inclusive city centre for all