URBACT skaber forandring og gør byer bedre
 

Siden 2002 har URBACT skabt forandring over hele Europa ved at muliggøre samarbejde og idéudveksling mellem byer inden for tematiske netværk.

URBACT har bistået i opbygning af færdigheder hos lokale interessenter i byerne, og har opsamlet og delt viden om god bypraksis.

URBACT er finansieret af den europæiske regionalfond.

URBACT fremmer udviklingen ved at støtte byer med at implementere bypolitiske tiltag og bakke op om den positive forandring.

URBACT finansierer ikke infrastrukturinvesteringer, men arbejder hovedsagelig på at forbedre arbejdsmetoderne for at løse bymæssige udfordringer ved hjælp af bløde tiltag. 

 

A group of people crossing the zebra crossing.

URBACT - Good Practice

Informativ plakat

 

Igangværende og kommende annonceringer

 

Fra den 15. april til den 30. juni åbner URBACT for deling af de gode eksempler indenfor byudvikling. Så har din by projekter, aktiviteter eller andet, som andre byer i Europa kunne drage nytte eller lære af, så hold jer ikke tilbage. Vil du vide mere om din bys mulighed for deltagelse i fælleseuropæisk erfaringsudveksling?  

Sammen med European Urban Initiative afholder URBACT et webinar om byudvikling i EU den 14. april fra 13.00 til 14.30. Webinaret er for alle, der arbejder med og er interesserede i byudvikling.  


Læs mere og se programmet
 

Tilmeld dig senest den 10. maj ved at sende en mail til eui@plst.dk med oplysninger om navn og en mailadresse vi kan sende deltagerlink til.

 

Du/I kan læse nærmere om annonceringen, dens kriterier og hvordan du finder sammen med andre i partnerskaber på URBACTs hjemmeside, hvor der også er en guide til ansøgere. 

 

Andre kommende webinarer om Good Practice callet:

 

23 May 10:00 - 11:00 
URBACT Good Practices –what's in it for my city?  

 

20 June 10:00 - 11:00 
Countdown to submit your Good Practice! What happens next? URBACT City Festival and Insights on the Call for Transfer Networks 

 

Kontaktinformationer

Hvis du/I vil vide mere om URBACT generelt, de igangværende og/eller kommende ansøgningsrunder, kan det nationale URBACT-kontaktpunkt (NUP) i Erhvervsstyrelsen kontaktes på:

 

Mette Hviid Hoff Jakobsen, MetJak@erst.dk, tlf.nr.: 35291701

Stine Hildebrandt Vendelboe, StiVen@erst.dk, tlf.nr.: 35291759

National URBACT Point - Denmark

Nyheder og events

 • Kohesio - samhørighedspolitik

  Få indflydelse på EU's samhørighedspolitik efter 2027

  Europakommissionen har inviteret alle europæiske territoriale samarbejdsprogrammer til at deltage i INTERREG-høringen 2024 om den fremtidige samhørighedspolitik (efter 2027). URBACT vil starte denne høringsproces med en EU-undersøgelse. 

   

  Undersøgelsen løber fra 26. marts til 31. juli 2024 og kan tilgås via linket nederst i artiklen.

  Henrik Christensen

  See more
 • A cropped shot of protestors with Ukrainian blue and yellow ribbons and flags protesting against war in Ukraine in street

  Ukraines byer får nu også plads i URBACT

   

  To år efter den russiske invasion kommer URBACT-programmet til Ukraine. Vi er på vej ind i endnu et år præget af Ruslands invasion, og ukrainske byer er stadig i høj grad involverede i den væbnede konflikt med alt hvad dertil hører af efterskælv og forstyrrelse af dagligdagen.

   

  Siden krigens udbrud har europæiske byer været meget aktive i at yde støtte til de ukrainske flygtninge og byer fra Ukraine. Fra og med i år kan ukrainske byer sammen med moldoviske byer officielt deltage i URBACT-begivenheder, aktiviteter og tilslutte sig URBACT-netværk.

   

  Ukrainske byer står over for et unikt sæt udfordringer i en situation i konstant udvikling. For nylig besvarede afdelingsleder Rostyslav Tomenchuk og afdelingschef Yana Romaniuk spørgsmål om ukrainske byer, deres behov og forventninger til URBACT-programmet. Tomenchuk og Romaniuk repræsenterer afdelingen for koordinering af international teknisk bistand i sekretariatet for Ukraines ministerkabinet, som skal koordinere URBACT-programmet i Ukraine.

  Henrik Christensen

  See more
 • Event
  Billede af europæisk by

  𝗪𝗘𝗕𝗜𝗡𝗔𝗥 𝗢𝗠 𝗘𝗨𝗜 𝗼𝗴 𝗨𝗥𝗕𝗔𝗖𝗧 - 𝗗𝗶𝗻 𝗴𝗲𝗻𝘃𝗲𝗷 𝘁𝗶𝗹 𝘃𝗶𝗱𝗲𝗻, 𝗲𝗿𝗳𝗮𝗿𝗶𝗻𝗴𝘀𝘂𝗱𝘃𝗲𝗸𝘀𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗼𝗴 ø𝗸𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝘀𝗸 𝘀𝘁ø𝘁𝘁𝗲 𝘁𝗶𝗹 𝗯𝘆𝘂𝗱𝘃𝗶𝗸𝗹𝗶𝗻𝗴𝘀𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸𝘁𝗲𝗿

  Er du involveret i byudvikling eller interesseret i at lære mere om mulighederne for økonomisk støtte til dine projekter? Så er webinaret, som European Urban Initiative (EUI) og URBACT tilbyder, lige noget for dig.

   

  Webinaret vil give dig en dybere forståelse af programmerne samt mulighed for at stille spørgsmål.

   

  Sæt kryds i kalenderen tirsdag den 14. maj 2024 kl. 13:00 – 14:30.

   

Good Practices and Networks

 • NextGen YouthWork

  NextGen YouthWork aims to develop further and improve online youth work through innovative digital solutions at the city level. By this, the network works

 • COPE

  A green and just transition in cities is key to achieving carbon neutrality in Europe by 2050. The COPE (Coherent Place-based Climate Action) network will

 • Breaking Isolation

  The "Breaking Isolation" Network, composed with 10 European cities, aims to address the rising issue of social isolation.

  The project seeks to strengthen