EUI-rahoitushaku kaupunkien innovatiivisiin kehityshankkeisiin on avautunut

Edited on 04/07/2023

eui cover

EU:n kaupunkialoite (European Urban Initiative - Innovative Actions) tarjoaa kaupungeille rahoitusta kestävien, hallinnonaloja yhteen kokoavien ja osallistavien kehittämishankkeiden toteuttamiseen. Keväällä 2023 avautunut aloitteen toinen hakukierros on avoinna 5. syyskuuta 2023 asti.

Hakukierroksella jaettava rahoitus on 120 miljoonaa euroa ja se kohdistuu kolmeen teemaan: kestävä kaupunkikehitys (Greening Cities), kestävä matkailu (Sustainable Tourism) ja osaavan työvoiman houkuttelu väestöltään supistuviin kaupunkeihin (Harnessing talent in shrinking cities). Hankkeiden toteutusaika on enintään 3,5 vuotta. EAKR-rahoittaa 80 prosenttia toteutettavaksi valittujen hankkeiden kustannuksista, ja tukea voidaan myöntää enintään 5 miljoonaa euroa per hanke.

Aloitteen sihteeristö järjestää hakua koskevia online-kyselytilaisuuksia (Q/A sessions), joista seuraavat järjestetään 17.7.2023 ja 7.9.2023. Kyselytilaisuuksien tallenteita voi katsella myös jälkikäteen. Lisätietoja kyselytilaisuuksista ja muista hakukierrosta koskevista tiedotustilaisuuksista on tässä.

Hakukierroksen teemojen kuvauksiin pääset tästä.

Submitted by petri.kahila@uef.fi on 04/07/2023
author image

petri.kahila@uef.fi

See all articles