Laboratorul urban al UE privind Tranziția Energetică

Alăturați-vă URBACT și IUE pentru primul lor laborator comun!

Open to a wider public

Viladecans , Spain

23-24 November 2023

Organiser

URBACT Programme

Descoperiți practicile comunităților locale de învățare, provocările de înființare a comunităților de energie și modul în care o abordare de guvernare pe mai multe niveluri poate contribui la modelarea unor orașe mai bune.

 

Acest Laborator urban este co-organizat de URBACT și Inițiativa Urbană Europeană. Evenimentul se va desfășura începând cu dimineața zilei de 23 noiembrie și se va încheia în după-amiaza zilei următoare. Găzduit în Viladecans, un oraș spaniol situat la 20 de minute distanță de centrul orașului Barcelona prin transportul public, evenimentul este deschis participanților din întreaga Europă și va oferi traducere în timp real din limba spaniolă în limba engleză.

În cadrul proiectului Acțiunilor Inițiativei Urbane VILAWATT, orașul Viladecans a avut o ocazie unică de a elabora o strategie energetică la nivelul întregului oraș, precum și de a explora soluții alternative pentru implicarea cetățenilor și modernizarea clădirilor. Prin intermediul Mecanismului de Transfer pilot URBACT, orașul ar putea să îmbunătățească și să perfecționeze acțiunile în continuare, în procesul de învățare și schimbul de experiență cu cei trei parteneri de proiect. De asemenea, activitatea întreprinsă în cadrul acestei rețele s-a concentrat asupra modalităților posibile de implementare a Pachetului "Energie Curată pentru Toți Europenii" al Comisiei Europene din 2020, care recunoaște drepturile cetățenilor și comunităților de a se implica direct în sectorul energetic.

 

Alăturați-vă pentru a asculta perspectivele orașului Viladecans și ale multor alte orașe despre cum să facem saltul către tranziția energetică!

 

Agenda pentru Laboratorul urban al UE va fi disponibilă în următoarele zile. Există un număr limitat de locuri disponibile, iar înregistrările vor fi aprobate în ordinea înregistrării.