Odobrene su nove URBACT Mreže za planiranje!

Edited on 05/06/2023

Action Planning Networks in the URBACT City Festival 2022

31. svibnja 2023. godine URBACT-ov Odbor za praćenje odobrio je 30 novih Mreža za planiranje (Action Planning Networks). Mreže su sastavljene od 252 pojedinačna partnera iz 28 europskih država.

132 partnera dolaze iz slabije razvijenih regija (BDP po stanovniku ispod 75% EU prosjeka), 64 iz regija u razvoju (BDP po stanovniku između 75 i 100% EU prosjeka), 67 iz razvijenih regija (BDP po stanovniku iznad EU prosjeka), te 17 partnera iz IPA država. Omjer gradova koji već imaju iskustva sa sudjelovanjem u URBACT-u i onih kojima je ovo prvi put da sudjeluju je podjednak. U nove Mreže za planiranje ušla su 93 mala grada (do 50 tisuća stanovnika), 112 srednjih gradova (do 250 tisuća stanovnika), 38 velikih gradova (do 500 tisuća stanovnika) i 27 metropolitanskih područja (više od 500 tisuća stanovnika).

APN

Od 1. lipnja 2023. do prosinca 2025. partneri uključeni u rad Mreža razmjenjivat će iskustva, učiti jedni od drugih, graditi svoje vještine i razvijati integrirane akcijske planove za rješavanje svojih lokalnih izazova.

 

Čestitamo hrvatskim partnerima čije su Mreže dobile odobrenje, od ukupno 30 odobrenih Mreža hrvatski partneri su zastupljeni u njih 10! Po prvi puta dva hrvatska partnera preuzela su ulogu vodećeg partnera u URBACT Mrežama za planiranje. Riječ je o Mreži Remote-it koju će voditi Dubrovačka razvojna agencija (DURA) i Mreži Residents of the future pod vodstvom Grada Šibenika. Ostali partneri iz Hrvatske uključeni su u rad sljedećih Mreža:

Mreža CAD – partner iz Hrvatske: Grad Zadar

Mreža C@H – partner iz Hrvatske: Grad Osijek

Mreža C4TALENT – partner iz Hrvatske: Grad Pula

Mreža EcoCore – partner iz Hrvatske: Dubrovačka razvojna agencija (DURA)

Mreža GenProcure – partner iz Hrvatske: Grad Zagreb

Mreža Re-Gen – partner iz Hrvatske: Grad Pula

Mreža SCHOOLHOODS – partner iz Hrvatske: Grad Zadar

Mreža WELDI – partner iz Hrvatske: Grad Osijek

 

Detaljnije o svim Mrežama, temama i partnerima možete pronaći na službenim URBACT stranicama na engleskom jezikuTeme odobrenih mreža usklađene su s kohezijskom politikom EU i pridonijet će ostvarivanju glavnih ciljeva.

Sve partnere iz Hrvatske čije prijave zbog ograničenog broja mjesta nisu odobrene u sklopu 1. poziva za Mreže za planiranje pozivamo da i dalje prate stranice URBACT Hrvatska jer nastavljamo donositi inspirativne URBACT priče, planiramo tematske webinare, a novih prilika za umrežavanje neće nedostajati ni u nadolazećem periodu.

Submitted by Lucija Jusup on 05/06/2023
author image

Lucija Jusup

See all articles