Postanite URBACT strokovnjak!

Edited on 06/04/2023

strokovnjaki

Razpis za URBACT strokovnjake v okviru novega programa URBACT IV bo odprt od 27. januarja 2023.

Kot URBACT strokovnjak lahko s svojim znanjem in izkušnjami podpirate različna omrežja, ki delujejo v okviru programa, in URBACT sekretariat. Vabljeni, da prispevate k uresničevanju potrjenih projektov in aktivnosti  mest, vključenih v program.

Tekoči razpis za URBACT akcijska omrežja je odlična priložnost, da mesta podprete kot vodilni strokovnjak in tako sooblikujete njihovo dve in pol leti trajajočo pot izmenjava znanja ter učenja v okviru razvijanja celostnih akcijskih načrtov. Pridružite se lahko tudi kot ad hoc strokovnjak in s specializiranim znanjem pomagate mestom ter URBACT sekretariatu na specifičnih področjih – v okviru URBACT univerze, URBACT festivali mest, URBACT center znanja (Knowledge Hub) – oziroma s tematsko in strateško programsko podporo.

Zainteresirani kandidati se lahko prijavite za vodilnega strokovnjaka, ki izbrano URBACT mrežo celostno podpira ves čas trajanja projekta, ali za ad hoc strokovnjaka, specializiranega za vsaj eno od sledečih vrst izvedenskega znanja:

 

- Načrtovanje in izvajanje dejavnosti transnacionalne izmenjave in učenja

- Tematsko znanje s širokim naborom tem, ključnih za trajnostni urbani razvoj v mestih

- Metode in orodja celostnih participativnih pristopov pri oblikovanju in izvajanju politik

 

Da ste lahko potrjeni kot vodilni strokovnjaki, morate izkazati izvedensko znanje v vseh zgornjih kategorijah, vključno z znanjem v kategoriji specifičnih veščin, ključnih za maksimizacijo učinka izmenjave, učenja in produkcije znanja. Zaradi izjemno pomembne vloge vodilnega strokovnjaka pri URBACT projektih morate kot kandidat za vodilnega strokovnjaka že imeti izkušnje in znanja v zvezi z vodenjem in usposabljanjem.

Vsak kandidat mora izkazati ustrezen nabor komunikacijskih veščin in biti pripravljen delovati v hibridnem delovnem okolju. Te veščine vključujejo ustrezno znanje angleškega jezika, sposobnost sporočanja kompleksnih procesov za razumljiv in dostopen način, zmožnost pisnega izražanja in sposobnost učinkovitega dela z uporabo digitalnih orodij.

Kot kandidat za strokovnjaka se lahko kot posameznik, ne pa tudi kot konzorcij ali svetovalna agencija, prijavite kadarkoli v tem programskem obdobju (2021–2027). Iskani so strokovnjaki z akademskimi in praktičnimi izkušnjami, zlasti na področju sodelovanja z mesti, z dokazanim praktičnim in tematskim znanjem.

V preteklem programskem obdobju URBACT III (2014 – 2020) je bilo v bazen vključenih 328 strokovnjakov (45 % jih je izvedlo vsaj eno nalogo v okviru programa). Ta delež želi URBACT v novem programskem obdobju URBACT IV (2023 – 2027) povečati s ponujanjem dodatnih priložnosti tistim, ki so potrjeni v bazenu URBACT strokovnjakov. URBACT je za prihodnja leta zastavil nove prednostne naloge in merila, zato oblika novega prijavnega obrazca ustreza novim programskim potrebam. Strokovnjaki iz obdobja URBACT III bodo morali zato skozi nov postopek potrjevanja za URBACT IV.

Janez Sirše (SI), vodilni strokovnjak pri URBACT II in URBACT III, je svojo izkušnjo sodelovanja v programu delil z udeleženci URBACT info dneva, ki je poteka 26. januarja 2023.

 

izjava

 

Kako začeti?

Natančno preberite navodila za prijavitelje, preden se lotite izpolnjevanja obsežnega prijavnega obrazca.

Osnutek prijave lahko shranjujete in spreminjate, preden jo dokončno oddate. Za izpolnitev prijave boste morali odpreti profil na spletni strani. Ste bili strokovnjak za URBACT III? Do novega prijavnega obrazca lahko dostopate z obstoječimi podatki za prijavo.

Postopek potrjevanja lahko traja do tri tedne, vključno s spletnimi intervjuji. Vodilni strokovnjaki za naslednji krog URBACT akcijskih omrežij bodo izbrani po odobritvi projektov s strani nadzornega odbora URBACT, poleti 2023.

 

Dovolj dolgo ste čakali, pridružite se programu URBACT kot strokovnjak!

 

 

Submitted by opoetra on 31/01/2023