[Vabilo] Priložnosti za trajnostni razvoj občin: Programa ESPON in URBACT od blizu

 

Poznate evropska programa ESPON in URBACT? Bi želeli izvedeti več o njunih priložnostih za trajnostni razvoj? 

 

Predstavniki nacionalnih točk obeh programov vas vabimo, da se nam 7. septembra 2023 v Ljubljani pridružite na posvetu Priložnosti za trajnostni razvoj občin: Programa ESPON in URBACT od blizu. Izvedeli boste vse o možnostih sodelovanja v obeh programih in slišali tudi izkušnje naših gostov, ki so v programih že sodelovali. Del dogodka bo namenjen razpravi o potrebah občin, ki jih bomo skušali povezati s ponudbo obeh programov.


Program ESPON (Evropsko omrežje za spremljanje prostorskega razvoja) nudi strokovno podporo in znanje javnim akterjem, kot so občine in ministrstva, pri pripravi prostorskih in drugih javnih politik. Program financira in izvaja študije, ki izhajajo iz potreb evropskih javnih organov na vseh ravneh.


Pred kratkim so določili nove tematske prioritete, na podlagi katerih se bodo izvajale raziskave v prihodnjem obdobju. Vas zanima, kakšna nova spoznanja lahko pričakujete v naslednjih letih? Ste pri svojem delu opazili, da vam manjkajo določena znanja ali podatki? Bi želeli predlagati teme, s katerimi naj se ukvarjajo prihodnje raziskave? Deležniki imajo tudi priložnost, da se vključijo v pripravo raziskav kot opazovalci in svetovalci.


Program URBACT je namenjen povezovanju mest in podpira omrežja mest, ki skozi učenje na izkušnjah drugih ter prenos dobrih praks izboljšujejo svoje lokalne politike. S svojimi strokovnjaki mestom pomaga pri razvoju celostnih rešitev v sodelovanju z javnostjo.


V okviru programa je z delom pravkar začelo prvih 30 akcijskih omrežij v tem programskem obdobju. Katere teme bodo naslavljali in kakšne rešitve lahko pričakujemo? Kdaj in kakšni bodo naslednji razpisi in kako lahko slovenske občine še izkoristijo storitve in rezultate programa?


Dogodek je namenjen občinam, regionalnim razvojnim agencijam, raziskovalnim organizacijam, predstavnikom združenj občin ter vsem, ki jih zanima področje trajnostnega urbanega razvoja.

 

PRIJAVA   

 

Program bo objavljen v sredini avgusta.

Submitted by opoetra on 22/06/2023