Maak je klaar voor de volgende URBACT oproep!

Edited on 04/04/2023

Find your next URBACT Network partners

Ontdek onze Partner Search Tool en vind partnersteden voor uw toekomstige netwerk.

 

Nu dat het URBACT IV-programma (2021 - 2027) is goedgekeurd kunnen de aanvragen voor een actieplannings-netwerk ingediend worden. De nieuwe Partner Search Tool is een platform aangeboden door URBACT waarop steden informatie kunnen delen, andere projectideeën kunnen ontdekken en potentiële partners kunnen vinden. Het platform is beschikbaar tijdens de hele oproepsperiode tot januari 2023 biedt URBACT.

Actieplanningsnetwerken bestaan uit 8 tot 10 stadspartners van verschillende omvang - gemeenten, lokale autoriteiten, gespecialiseerde ontwikkelingsagentschappen en grootstedelijke of regionale instellingen – en vertegenwordigen verschillende EU-landen, afkomstig van alle soorten regio's. Ze worden geleid door een stadsbestuur dat samen met een officiële URBACT-deskundige de rol van leidpartners spelen en de weg wijzen naar een betere stad.

 

De partners zullen gedurende 2,5 jaar een gedeelde stedelijke uitdaging aanpakken of werken aan de verbetering van een specifiek lokaal beleid. Indien het gaat om hedendaagse steden zijn er dan een groot aantal onderwerpen waarmee netwerken kunnen werken. URBACT heeft de steden altijd aangemoedigd om voorkeur te geven aan onderwerpen die relevant zijn voor de beoogde partners.

 

Voor de volgende oproep zal dat niet veranderen. Niettemin, het programma zal deze keer potentiële begunstigden aansporen om rekening te houden met drie transversale thematische invalshoeken: groen, gender en digitaal. Dat uw stad zich nu richt op mobiliteitsvraagstukken, cultureel erfgoed, financiële engineering, energietransitie of een ander onderwerp, URBACT nodigt u uit om een stap verder te gaan en na te gaan in hoeverre deze holistische thema's een deel van het probleem of van de oplossing kunnen zijn.

 

STA KLAAR

Naarmate de oproep nadert, kunt u de informatie van uw projectidee bijwerken en wijzigen. Zodra u alle partners hebt gevonden kan u aanduiden dat uw partnerlijst voltooid is om vervolgens geen belangstellingsberichten te ontvangen.

Aspirant URBACT IV Lead Experts kunnen zich ook voorbereiden: de oproep voor gevalideerde deskundigen gaat eind deze maand open. Blijf dus op de hoogte!

 

START NU

U kunt de filters van de Partner Search Tool gebruiken om een geschikte partner voor uw stad te vinden. Kijk even rond, dien ideeën in of toon uw interesse voor een geschikt project!

 

ONTDEK DE PARTNER SEARCH TOOL

 

Submitted by Fabian Massart on 25/11/2022
author image

Fabian Massart

See all articles