ITN Lead Partnerek bemutatása - Cuenca Spanyolország

Edited on 26/02/2024

Cuenca, Spanyolország

 

A Vezető Partnertől megismerhető, átvehető gyakorlat:

Urban Forest Innovation Lab

Témakör: Jobs and skills - Munkahelyek és készségek

Népesség: 53 512 fő

Az UIA projekt keretében a fő célkiűzés és megoldási gyakorlat egy innovatív, biogazdaság-központú modell létrehozása volt. Ez egyesítette a képzést, a kutatást, valamint az erdőgazdálkodással kapcsolatos vállalkozások kezdeti támogatását. A képzés a 21. századi készségeket, az erdészeti biogazdaságot és vállalkozást, valamint a környezetvédelmi innovációt foglalta magában. Ezt gyakorlati munkával egészítették ki, a "learning by doing" módszertan alkalmazásával. A képzés során a résztvevők innovatív üzleti megoldásokat fejlesztettek egy "biogazdasági fa-labor" segítségével, amely a cuencai erdőt használta prototípusok tesztelésére. A fő biogazdasági területeket, amelyekre összpontosítani kell, egy alaptanulmányban határozták meg. A képzés kiegészítéseként vállalkozásokat hívtak meg, hogy szponzorként vegyenek részt, és kihívásokat állítsanak a vállalkozók elé, akik a megszerzett tudásukat és ötleteiket valós vállalatok igényeihez mérten tesztelték. A projekt irányítási megoldása magában foglalta az érdekeltekkel való partnerséget. A projekt keretében Cuenca városa jóváhagyta az ún. vidéki-urbánus agendáját, amely 2030-ig szóló biogazdasági cselekvési tervet hoz létre az erdészeti ágazatra vonatkozóan.

Átvehető más, erdőkhöz szervesen kapcsolódó európai városokban is. Sikerét és más területekre való átvitelének lehetőségét mutatja, hogy az UFIL (Urban Forest Innovation Lab) a városi innovatív tevékenységek finanszírozási időszakán túl is folytatja működését és támogatja az erdei biogazdasággal foglalkozó vállalkozókat.  A projekt során keletkezett know-how-t elemezték, továbbfejlesztették és a helyi ökoszisztémán és az érdekelteken belül tartották, így biztosítva egy életképes, folyamatos modellt. Minden aspektus és ismeret készen áll az átadásra. Az erdei biogazdaságon belüli vállalkozói szellem sokoldalú, modulárisan alakítható és a konkrét körülményekhez és területi realitásokhoz igazítható. Így például a területek sajátos lehetőségeihez, valamint a városok foglalkoztatási és készségigényeihez is igazítható. Ez a megközelítés sok tekintetben szerepet kaphat a jövőben, mivel az EU valamennyi városának át kell térnie a fenntarthatóbb társadalmi-gazdasági modellekre.

Jelentkezzen Projekt Partnerként, amennyiben közösséget érez a fenti szellemiséggel és városában hasonló célok mentén kíván fejlődni!

https://urbact.eu/partnersearchtool/urban-forest-innovation-lab

Submitted by URBACT Nemzeti Kontakt Pont on 25/02/2024
author image

URBACT Nemzeti Kontakt Pont

See all articles