Otvoren je URBACT poziv za dobre prakse!

Edited on 19/04/2024

gp

Od 15. travnja do 30 lipnja, URBACT traži postojeće lokalne prakse koje su djelotvorne, participativne, integrirane, relevantne na europskoj razini i lako prenosive u druge europske gradove.

Svoje prakse mogu prijavljivati gradovi iz 27 država članica Europske unije, iz država partnera (Norveška, Švicarska), te gradovi iz IPA država (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija), kao i gradovi iz Ukrajine i Moldavije. Cilj ovog poziva je omogućiti vidljivost najboljih lokalnih praksi koje potiču održivi urbani razvoj te inspirirati druge europske gradove da prenesu dobre prakse u svoje lokalne sredine.

Gradovi koji postanu nositelji oznake URBACT Good Practice dobivaju priliku za promociju grada na nacionalnoj i europskoj razini te mogućnost predstavljanja dobre prakse na URBACT City Festivalu u Wroclawu (Poljska) od 8. do 10. travnja 2025. Također, gradovi nositelji oznake URBACT dobre prakse imaju mogućnost postati vodeći partneri u URBACT mrežama za prijenos 2025. godine uz osigurano financiranje i podršku programa.

U uvjetima poziva nalaze se detaljne informacije o prihvatljivim prijaviteljima i postupku prijave. URBACT Tajništvo i nacionalne URBACT točke organiziraju niz informativnih sesija diljem Europe kako bi podijelili informacije o pozivu i odgovorili na pitanja potencijalnih prijavitelja. Prva informativna sesija u organizaciji URBACT Tajništva bit će organizirana 25. travnja od 10 sati. Više informacija i prijavni obrazac nalaze se ovdje.

Nacionalna URBACT točka organizira informativni webinar za potencijalne prijavitelje iz Hrvatske, 8. svibnja s početkom u 11 sati. Više informacija i prijavni obrazac nalaze se ovdje.

Pogledajte infografiku i prijavite dobre prakse!

Submitted by Lucija Jusup on 19/04/2024
author image

Lucija Jusup

See all articles