Radionica za izgradnju kapaciteta: integrirani pristup održivom urbanom razvoju

Edited on 01/07/2024

Ljubljana

Europska urbana inicijativa (EUI) organizira događanje posvećeno podršci integriranom pristupu održivom urbanom razvoju, u Ljubljani 4. i 5. srpnja. Događanje je povezano sa seminarom za prijavitelje na EUI 2. poziv za inovativne akcije koji će biti organiziran dan kasnije, 6. srpnja u Ljubljani.

Broj mjesta na radionici za izgradnju kapaciteta je ograničen, a cilj je uključiti 20 gradova (do 500.000 stanovnika) iz manje razvijenih regija i tranzicijskih regija iz svih 27 država članica EU.

Prijave su otvorene do 20. lipnja 2023. na web stranici: https://www.urban-initiative.eu/events/supporting-integrated-approaches-sustainable-urban-development

 

Polaznici će biti upoznati s dobrim praksama iz Europske urbane inicijative i gradova koji sudjeluju u Urbanoj agendi za EU. Radionica će omogućiti prijavljenima da ojačaju svoje sposobnosti za inovacije i postizanje održivog urbanog razvoja te da bolje razumiju kako izgraditi niz integriranih projekata u tu svrhu. Radionice će se fokusirati na četiri tematska područja:

  1. ozelenjavanje gradova,
  2. digitalna tranzicija,
  3. održivi turizam i
  4. klimatska neutralnost.

Predstavit će se i šest međunarodnih primjera dobre prakse. Drugog dana, planiran je niz terenskih posjeta nedavno dovršenim projektima u Ljubljani što će polaznicima omogućiti da iz prve ruke vide primjenu naučenog u praksi.

Program radionica bazira se na četiri principa održivog urbanog razvoja: međusektorskog prinicipa, lokalnog principa, partnerstva u višerazinskom upravljanju te participativnog pristupa. Kreatori programa i predavači su stručnjaci iz organizacija AEIDL i Eutropian, ujedno i autori UIA studije o integriranom teritorijalnom razvoju.

 

Submitted by Lucija Jusup on 09/06/2023
author image

Lucija Jusup

See all articles