NUP country

 • Kako participativni placemaking može pomoći lokalnim URBACT grupama u razvoju urbanih akcija za gradske javne prostore

  Sve više građana, praktičara, političara i gradskih službenika shvaća važnost javnih prostora u našim gradovima. Ti se prostori često nazivaju arterijama i plućima naših gradova. Ako te prostore redovito koristi raznoliko stanovništvo, to je dokaz života grada. Kako u našim gradovima potaknuti korištenje javnih prostora i njihovo poboljšanje? Kakvu ulogu u tome mogu imati građani i ovisimo li o “dobrom dizajnu” da bismo osmislili kvalitetne prostore? Na transnacionalnon sastanku transferne mreže Come In! održanom u Budimpešti u svibnju 2019. gradovi-partneri sudjelovali su u masterclass izlaganju o participativnom placemakingu kako bi stekli uvid u to kako mu pristupiti da bi aktivirali i animirali prostore u svojim gradovima. Ovaj članak razmatra iznesene ideje i rasprave koje su se tom prilikom vodile.

  emarko

  See more
 • URBACT poziv za dobre prakse – snimka webinara i prezentacije

  Povodom otvaranja URBACT poziva za dobre prakse, Nacionalna URBACT točka organizirala je informativni webinar za potencijalne prijavitelje. Snimku webinara i prezentaciju donosimo u nastavku i još jednom pozivamo sve hrvatske gradove da kandidiraju prakse kojima se ponose.

  Lucija Jusup

  See more
 • URBACT anketa

  Oblikujte budućnost programa URBACT!

  Sudjelujte u novom INTERREG-ovom savjetovanju o teritorijalnoj suradnji nakon 2027. godine i stavite gradove u fokus buduće politike.

  emarko

  See more
 • gp

  Otvoren je URBACT poziv za dobre prakse!

  Od 15. travnja do 30 lipnja, URBACT traži postojeće lokalne prakse koje su djelotvorne, participativne, integrirane, relevantne na europskoj razini i lako prenosive u druge europske gradove.

  Lucija Jusup

  See more
 • Viladecans (ES)

  Gradovi energično u borbi protiv klimatskih promjena

  Otkrijte kako grad Viladecans inovativno upravlja energetskom tranzicijom za manje gradove

  emarko

  See more
 • Kroz URBACT tražimo odgovor na pitanje kako grad može zadržati postojeće i privući nove stanovnike

  Razgovorali smo s Nikolinom Gracin, pomoćnicom pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika, o sudjelovanju grada u aktualnim i prošlim URBACT mrežama.

  Lucija Jusup

  See more