NUP country

 • eui cover

  Na Forumu gradova u Torinu službeno pokrenuta Europska urbana inicijativa

  Europska komisija i regija Hauts-de-France, zajedno s glavnim partnerima Inicijative, u sklopu 5. Foruma gradova službeno su pokrenuli Europsku urbanu inicijativu. Donosimo više informacija o Europskoj urbanoj inicijativi, kao i najavu tema u sklopu 2. poziva za inovativne akcije, nadolazeće pozive za aktivnosti izgradnje kapaciteta za provedbu integriranih strategija održivog urbanog razvoja te više informacija o platformi znanja Portico.

  emarko

  See more
 • cover

  Strateška društveno odgovorna javna nabava u općinama u Europi: lekcije i inspiracija iz URBACT-a

  URBACT gradovi pronalaze načine kako bi oslobodili potencijal strateške javne nabave u cilju jačanja društveno odgovornog poslovanja.

   

  emarko

  See more
 • cc

  Je li model povezanog grada ugrožen?

  Pod inicijativom Walk’n’Roll, 27 europskih gradova iz tri URBACT mreže (RiConnect, Thriving Streets i Space4People) imali su zajedničku misiju. Zajedno su promišljali o tome kako mobilnost može igrati važnu ulogu u izgradnji boljih javnih prostora i povećanju kvalitete života lokalnih zajednica. Iván Tosics, URBACT stručnjak koji je pratio njihovu razmjenu i učenje, dijeli s nama neke od najvažnijih zaključaka, otkrića i otvorenih pitanja koja su se pojavila u sklopu Walk’n’Roll inicijative i koja su objedinjena u potpuno novom vodiču. Uživajte u čitanju!

  emarko

  See more