NUP country

 • 14 ukrepov za živahno središče Celja

  Mestna občina Celje od sredine leta 2023 sodeluje v URBACT mreži Cities@Heart, v kateri se skupaj s partnerskimi mesti ukvarjajo z oživljanjem mestnih središč. Ob naših zadnjih obiskih v Celju, med drugim smo se udeležili tudi obiska vodilne strokovnjakinje, smo opazili, da so se oživljanja mestnega jedra lotili celostno in da že leta izvajajo vrsto ukrepov s tem namenom. Najzanimivejše smo zbrali na spodnjem seznamu.

  opoetra

  See more
 • GreenPlace Ready for Action meeting in Wroclaw, 26 September 2023

  Mreža GreenPlace: Ozelenjevanje mest s prenovo degradiranih prostorov

  Ta članek podrobneje obravnava potrebo po zeleni revitalizaciji in regeneraciji v okviru URBACT akcijske mreže GreenPlace, ene od 30 URBACT akcijskih mrež, ki tečejo od junija 2023 do decembra 2025. Mreža GreenPlace, ki jo vodi Vroclav (PL), si prizadeva za zeleno revitalizacijo in regeneracijo neuporabljenih, zapuščenih in pozabljenih prostorov – in vse to z vključevanjem lokalne skupnosti. 

  opoetra

  See more
 • Urbane rešitve v konfliktih: Ukrajinska mesta odslej v programu URBACT

  Teče že tretje leto ruske invazije na Ukrajino. Ukrajinska mesta so še vedno na fronti oboroženega spopada in se soočajo s posledicami in motnjami v vsakdanjem življenju.
   

  Vse od začetka vojne so bila evropska mesta zelo dejavna pri zagotavljanju podpore ukrajinskim beguncem in mestom iz Ukrajine. Od letošnjega leta lahko ukrajinska mesta skupaj z moldavskimi uradno sodelujejo pri dogodkih in aktivnostih programa URBACT ter se pridružijo URBACT mrežam.

  opoetra

  See more
 • Sooblikujte prihodnost programa URBACT

  Posvetovanje o teritorialnem sodelovanju po letu 2027: izrazite svoje mnenje in postavite mesta v ospredje!

  opoetra

  See more
 • URBACT razpis za dobre prakse je odprt!

  Ste občina in izvajate urbano prakso, ki je učinkovita, participativna, celostna in prenosljiva? Postanite mesto z URBACT dobro prakso!

  opoetra

  See more
 • [VABILO] Spoznaj mojo dobro prakso: Nove vsebine za živahno mesto

  opoetra

  See more