Networks and cities' news

Catch up on the latest updates from cities working together in URBACT Networks. The articles and news that are showcased below are published directly by URBACT’s beneficiaries and do not necessarily reflect the programme’s position.

Want to learn more about the projects that are featured here? Discover the URBACT Networks.

 

 

 • Caceres kicks of the first Biomarket in Extremadura

  Last Sunday, March 20th, Cáceres kicked off its Small Scale Action as a project partner in URBACT Tourism-Friendly Cities considering that Cáceres performance in both networks Tourism-Friendly Cities and Resourceful Cities focuses on the renovation of Ribera del Marco in order to enhance its visibility and attractiveness as the real origin of the city.

  Sabrina Bruzzone

  See more
 • Félúton a társadalmi hatáskötvények felfedezése felé - Séra Zsolt | az URBACT SIBdev Network vezető szakértője

  "Vajon a társadalmi hatáskötvények (SIB) lesznek a megfelelő közszolgáltatások biztosításának új titkos eszközei?" - tette fel a kérdést nyolc európai város 2020 májusában. Ezután együtt indultak útnak, hogy kiderítsék, hogyan járulhatnak hozzá a SIB-ek a hatékonyabb közszolgáltatásokhoz. Közös útjuk már az elejétől fogva rögösnek ígérkezett, ami a Covid-19 miatt még inkább azzá vált. A világjárvány miatt a személyes találkozókra - amelyek a tudásátadás és a tapasztalatcsere alapját képezték -, csak valahol a távoli, ismeretlen jövőben kerülhetett sor. A nehézségek azonban új lehetőségeket is hoztak: a mesterkurzusok lehetővé tették, hogy a nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakértők online találkozókon keresztül csatlakozzanak a városok közös munkájához. Ennek eredményeként Aarhus (Dánia), Baia Mare (Románia), Fundão (Portugália), Heerlen (Hollandia), Kecskemét (Magyarország), Pordenone (Olaszország), Vőru (Észtország) és Zaragoza (Spanyolország) ma már szilárd tudásbázissal rendelkezik a társadalmi hatáskötvények területén.

  Tímea Jaschitzné Cserni

  See more
 • Az URBACT üzenete Ukrajna városainak és lakosainak támogatására

  Az aktuális események fényében Emmanuel Moulin, az URBACT titkárságának igazgatója szolidaritását fejezi ki az ukrán polgárokkal. 

   

  Tímea Jaschitzné Cserni

  See more
 • A Vilawatt-UTM projekt a nagykanizsai városi energiaátállás tapasztalatainak megosztásával kezdi az adaptációs időszakot

  A harmadik transznacionális találkozó (TM3 - november 16-18.) ismét összehozta a Vilawatt UIA-URBACT Transzfermechanizmus (Vilawatt-UTM) projekt partnervárosait, hogy online kezdődjön meg a második transzferidőszak, az úgynevezett adaptációs időszak.

   

  Tímea Jaschitzné Cserni

  See more
 • Nueva edición de URBACT e-University

  ¡Vuelve el evento de capacitación de URBACT los días 1, 2 y 3 de febrero!

  Jon Aguirre Such

  See more
 • Kisléptékű akciók: egy URBACT-innováció, amely segíti a városokat a helyi megoldások kikísérletezésében

  A közösségi bevonástól a zöld városi sétákig a kísérletek EU-szerte javítják a várospolitikai döntéshozatalt.

   

  A kisléptékű akciók új dinamikát adtak az URBACT-hálózatoknak. 

  Tímea Jaschitzné Cserni

  See more